Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Διαχωρίζουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Τη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξαν δεν συνυπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δεν θα την ψηφίσουν όταν αυτή έρθει στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί με τον Φώτη Κουβέλη την Τετάρτη στις 10:30 π.μ. και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις 2.00 μμ.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι στις επαφές που είχαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για το θέμα της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κινήματος «κατέστησε ότι διαφωνεί απολύτως με τις συγκεκριμένες αποφάσεις και τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Για το λόγο αυτό, η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν φέρει τις υπογραφές των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή το νόμο που θα κυρώνει αυτή την ΠΝΠ» πρόσθεσε η Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ «δεν δέχεται να ανοίγουν λανθασμένα μέτωπα με λανθασμένο τρόπο. Όποτε αυτό έγινε στο παρελθόν το πράγμα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Το άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση όλου του προσωπικού παρουσιάστηκε σε εμάς από την κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη, ώστε να εκπληρωθεί αμέσως ο όρος της μείωσης του προσωπικού του κράτους κατά 2.000 άτομα πριν την καταβολή της επόμενης δόσης.

»Ζητήματα οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας της ΕΡΤ προφανώς υπάρχουν. Δεν προέκυψαν όμως τώρα. Η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι αρμόδιοι υπουργοί της εποπτεύουν της ΕΡΤ επί έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και χωρίς καμία βελτίωση στα θέματα αυτά» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε».

Αντιστοίχως, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της «επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».

«Απόλυτη η διαφωνία» του ΠΑΣΟΚ
Την «απόλυτη διαφωνία» του ΠΑΣΟΚ με όλο το χειρισμό του θέματος και με την επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δηλώσεις της στην ΝΕΤ.

«Θέλουμε να προειδοποιήσουμε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ακυρωθεί αναδρομικά, ούτως ή άλλως, γιατί εμείς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ψηφίσουμε τον κυρωτικό νόμο όταν θα έλθει στη Βουλή», υπογράμμισε ζητώντας άμεση ακύρωσή της.

Συνεχίζοντας η Φ.Γεννηματά έθεσε ζήτημα συνάντησης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε τυφλές, μαζικές, απολύσεις. Γιατί αυτή η ΠΝΠ ανοίγει αυτόν τον ασκό του Αιόλου και το θέμα δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ».

Ερωτώμενη ειδικότερα για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε: «η στήριξή μας προς την κυβέρνηση είναι το όριο για να μην προκαλέσουμε μια πολιτική κρίση με ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπάρχει σοβαρότατο ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί. Είναι προφανές ότι χρειάζεται η συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

» Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε καταστήσει απολύτως σαφές στον πρωθυπουργό ότι υπάρχει απόλυτη διαφωνία, προσωπική του και του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την εξέλιξη. Επομένως δεν μπορεί να επιβάλλονται αποφάσεις με αυτόν τον τρόπο, ούτε στους εταίρους που στηρίζουν την κυβέρνηση, ούτε βεβαίως και στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.