Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δήλωση Ειρήνης Αγαθοπούλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με αφορμή την πραξικοπηματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης Σαμαρά με την οποία αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμο της ΕΡΤ η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:
«Χθες το βράδυ ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο: η αυταρχική κυβέρνηση Σαμαρά, με την αμέριστη στήριξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, αποφάσισε και διέταξε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρόκειται για ξεκάθαρη χουντική πρακτική, η οποία προκάλεσε σοκ στους νεότερους και ανέσυρε μαύρες μνήμες στους γηραιότερους. 

Ξεπερνούμε το σοκ και λέμε ως εδώ και μη παρέκει! Βγαίνουμε στους δρόμους και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους υπό απόλυση εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα! Βγαίνουμε στους δρόμους και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και τη δημοκρατία! Διαδηλώνουμε για την ελευθερία του λόγου και την ενημέρωση, τα δημόσια αγαθά, το δημόσιο χώρο!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανήκει στους ελεύθερους πολίτες αυτού του τόπου. Η κακοδιαχείριση και αυθαιρεσία των κυβερνητικών διοικήσεων της ΕΡΤ συνιστά έργο των ίδιων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Δεν μπορεί ο κ. Κεδίκογλου, προστατευόμενος της διοίκησης της ΕΡΤ μέχρι πριν λίγο καιρό, αλλά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης που δημιούργησαν και τροφοδότησαν την αδιαφάνεια και τη δημόσια σπατάλη με εργαλείο την ΕΡΤ, τώρα να παριστάνουν ότι κόπτονται για το αντίθετο και να ρίχνουν τις δικές τους αποκλειστικές ευθύνες στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα αντιδημοκρατικά ένστικτα των αρπακτικών του δημόσιου πλούτου, της κυβέρνησης Σαμαρά και των καναλαρχών φίλων του, ήρθε η ώρα να αποτελέσουν παρελθόν! Να τα θάψουμε στα χρονοντούλαπα της ιστορίας μας και να συνιστούν για τις επόμενες γενιές παράδειγμα προς αποφυγή…

Από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καλώ τους συμπολίτες μου να βγουν στους δρόμους του Κιλκίς. Υπερασπιζόμαστε ό, τι μας ανήκει! Είναι αγώνας που αξίζει να δώσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.