Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Εκδρομή Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς στην Καππαδοκία (29 Ιουνίου - 6 Ιουλίου)

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, διοργανώνει εκδρομή στην Καππαδοκία και στα παράλια της Μ. Ασίας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου. Για δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες ως προς το κόστος της συγκεκριμένης εκδρομής, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (υπεύθυνη γραμματείας: Μιχαηλίδου Μαρία) από Δευτέρα έως και Παρασκευή 6 – 8 μ.μ. στο τηλ: 2341027684.
Πρόγραμμα εκδρομής:
1η Ημέρα 29 ΙουνίουΑναχώρηση νωρίς το πρωί από το Κιλκίς και μέσω Εγνατίας Οδού φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων, ψώνια από τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συνεχίζουμε το ταξίδι μας όπου μέσω Καλλίπολης φτάνουμε στο Ετσεαμπάτ (παλ. Μάδυτο). Με φέρυ – μποτ περνάμε στα Δαρδανέλια και το βράδυ άφιξη στο Αϊβαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.
2η Ημέρα 30 ΙουνίουΜετά το πρωινό αναχώρηση για Τροία. Αφού ενημερωθούμε και θαυμάσουμε τις αρχαιότητες που έφερε στο φως η σκαπάνη του Σλήμαν, συνεχίζουμε για Πέργαμο την έδρα του βασιλείου των Αττάλων. Επισκεπτόμαστε την Ακρόπολη και το Ασκληπιείο και συνεχίζουμε για Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διαν/ση.

3η Ημέρα 01 ΙουλίουΜετά το πρωινό ακολουθεί σύντομη ξενάγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για αρχαία Έφεσο όπου θα θαυμάσουμε το τεράστιο αρχαίο θέατρο, τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, την αγορά και τα ιερά, το Βουλευτήριο. Συνεχίζουμε για το καταπληκτικό θερινό θέρετρο Κουσάντασι όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Το βράδυ φτάνουμε στο Παμμούκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

4η Ημέρα 02 ΙουλίουΜετά το πρωινό όλη η μέρα είναι αφιερωμένη σε περιήγηση στο Παμμούκαλε και την Ιεράπολη. Στο Παμμούκαλε συναντάμε θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα που πέφτουν συχνά από βράχους σαν καταρράκτες. Εδώ σταυρώθηκε ο Απόστολος Φίλιππος το 87 μ.Χ. Αφού δούμε το μουσείο θα επισκεφθούμε την Ιεράπολη με τις αρχαιότητές της όπως, ο Ναός του Απόλλωνα, το θέατρο και η νεκρόπολη. Συνεχίζουμε και μέσω Ικονίου, το οποίο περιηγούμαστε από το λεωφορείο, φτάνουμε στο Προκόπι, το κέντρο της Καππαδοκίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

5η Ημέρα 03 ΙουλίουΒρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της Καππαδοκίας. Μετά το πρωινό απολαμβάνουμε πεζοί τις ομορφιές της πόλης. Συνεχίζουμε για Σινασό (Mustafapasa) όπου θα δούμε το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το αρχοντικό του Ρίζου και τον υπόγειο ναό του Αγίου Βασιλείου. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Κοράματος με τις λαξευτές εκκλησίες οι οποίες αποτελούν ιδιαίτερο θέαμα και θα απολαύσουμε το φανταστικό τοπίο με τις περίφημες νεραϊδένιες καπνοδόχους που χαρακτηρίζουν την Καππαδοκία. Επιστροφί στο Προκόπι. Δείπνο, διαν/ση.

6η Ημέρα 04 ΙουλίουΠρωινό και επίσκεψη στη γενέτειρα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου την Καρβάλη με το ναό του Αγίου χτισμένο σε μια πλαγιά από πωρόλιθο, επίσης θα δούμε την κοιλάδα των μοναστηριών και την κοιλάδα του Περιστρέμματος με αναρίθμητες λαξευμένες εκκλησίες και κατοικίες μοναχών. Μία πανέμορφη εικόνα με έντονη βλάστηση και εντυπωσιακή θέα. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε στη βόρεια πλευρά του τριγώνου που περιλαμβάνει την περιοχή της Καππαδοκίας για να δούμε την υπόγεια πολυώροφη πόλη της Μαλακοπής (Derrinkuyu). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

7η Ημέρα 05 ΙουλίουΠρωινό και αναχώρηση. Στάση στη λίμνη Ντουζγκιόλ, μία από τις λίγες λίμνες με αλμυρό νερό στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την Άγκυρα την πρωτεύουσα της Τουρκίας όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο Μικρασιατικών Πολιτισμών το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο με σημαντικά ευρήματα. Περνώντας μπροστά από την παλιά βουλή όπου μπροστά της κρέμασε ο Κεμάλ τον φονιά των Ποντίων Τοπάλ Οσμάν, συνεχίζουμε μέσω Μπόλου, Αντάπαζαρ, Νικομήδειας και περνώντας τη γέφυρα του Ιουστινιανού φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

8η Ημέρα 06 ΙουλίουΠρωινό και αναχώρηση για το Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο, το Μπλε Τζαμί και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής πριν το μεσημέρι. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το πρόγραμμα, μια συμπυκνωμένη περιήγηση στις εστίες μας. σε ορισμένες τουλάχιστον και φυσικά στις περισσότερες δυνατές στο σύντομο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.