Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2013

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2013 πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του φεστιβάλ, όπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου, και εκπρόσωποι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εκδηλώσεις.
“Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κεντρικός μας στόχος και τη φετινή χρονιά, είναι το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών να διατηρήσει το υψηλό του επίπεδο, ώστε να παρέχει ερεθίσματα και να κρατήσει ζωντανό το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού που θα παρακολουθήσει τα δρώμενα που θα λάβουν χώρα.

 Παράλληλα όμως, φέτος, συνειδητά επιλέξαμε να δώσουμε περισσότερο χώρο στα ελληνικά σχήματα γιατί πρώτον πιστεύουμε στις εξαιρετικές εμπνεύσεις και το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών και δεύτερον θέλουμε να τους στηρίξουμε σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, το οποίο “αποτελεί μια ξεχωριστή διοργάνωση, με μεγάλη σημασία για την τοπική κοινωνία και πυλώνα για τη Δυτική Θεσσαλονίκη”. 

Παράλληλα, εξήρε την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας “με σημαντικούς και αναγνωρισμένους φορείς του τόπου μας, όπως το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και ο Δήμος Παύλου Μελά”, επισημαίνοντας ότι “σε όλους τους τομείς, τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τις συνέργειες”.

“Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πολιτισμός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Ο κεντρικός μας στόχος είναι η ανάδειξη, η προβολή και η αξιοποίηση της τεράστιας και ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτόχρονα η ουσιαστική επένδυση στο σύγχρονο πολιτισμό με την υποστήριξη δράσεων που συνδυάζουν την ποιότητα με την αποδοχή και το ενδιαφέρον του κοινού”, υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του. 

 “Η εξωστρέφεια αποτελεί πυλώνα για την Κεντρική Μακεδονία στη νέα εποχή και ένα από τα δομικά συστατικά της εξωστρέφειας είναι βεβαίως, ο πολιτισμός. Στην προσπάθεια που κάνουμε να ανοίξουμε την περιοχή μας, όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τα πολιτιστικά δρώμενα, οι συναυλίες, οι παραστάσεις, οι εκθέσεις, ευρύτερα ο πολιτισμός που παράγεται στον τόπο μας, αποτελούν πεδίο στο οποίο διαθέτουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα”, κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος έκανε λόγο για “μια νέα προσπάθεια προκειμένου να αναβαθμίσουμε και να αναδείξουμε το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, με γνώμονα τη λογική που υπηρετεί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας να σταματήσει να λειτουργεί ο φορέας ωςκρατικοδίαιτος οργανισμός”. 

“Θα φροντίσουμε ώστε να εφαρμόσουμε την ίδια λογική όχι μόνο στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, αλλά και στη λειτουργία του ομώνυμου οργανισμού, ώστε να παράγονται έσοδα και να καταστεί εφικτό η Μονή Λαζαριστών να λειτουργήσει αυτοχρηματοδοτούμενη”, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά μίλησε επίσης για το ανταγωνιστικό περιεχόμενο του καλλιτεχνικού προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και τις χαμηλές τιμές, που έχουν διαμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

“Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών αποτελεί έναν από τους κυριότερους πολιτισμικούς θεσμούς της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η ανάδειξή του δεν συνιστά μόνο στρατηγική για τον πολιτισμό, αλλά μέριμνα για την ευρύτερη ανάδειξη της περιοχής”, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών για το 2013 έχει ως εξής:

Παρασκευή 31/5/2013
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Εκδηλώσεις των σχολείων της περιοχής

Τρίτη 4 Ιουνίου ως Τρίτη 18 Ιουνίου 2013
ΕΚΘΕΣΗ των σπουδαστών της ΑΚΤΟ με έργα επηρεασμένα από τη Ρώσικη Πρωτοπορία

Παρασκευή 7 Ιουνίου και Σάββατο 8 Ιουνίου 2013
ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ -Εκδηλώσεις για παιδιά

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013
Συναυλία ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013
Συναυλία ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Συναυλία ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013
Συναυλία ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013
Η Θεσσαλονίκη τραγουδάει τον ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ

Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013
Παιδική Θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη

Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013
Συναυλία “Οι γυναίκες της ΠΕΤΡΑΣ ENCARDIA και ΠΛΕΙΑΔΕΣ”

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013
Συναυλία ΕΛΕΩΝΟΡΑΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013
Συναυλία ΝΟΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013
Συναυλία “οι αγορές του Μ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ” (Λίουγκος, Κυπραίου, Αβραμίδου)

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013
Συναυλία ΕΛΛΗΣ ΠΑΣΠΑΛΑ και APURIMAC

Έναρξη 11 Ιουλίου 2013 (για 28 παραστάσεις)
Θέατρο “Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ” του Μ. Χουρμούζη, απ' το ΚΘΒΕ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΝΗ & ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013
Συναυλία ΕΛΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ και EMIGRE

Δευτέρα 15 Ιουλίου
Συναυλία DULCE PONTES αφιέρωμα στον ENNIO MORICONE

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ Β. ΣΑΒΒΙΔΗ και Α. ΚΑΡΑΚΟΤΑΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2013
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ

με τον Θωμά Κοροβίνη

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ και ΕΚΜΕΚ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ Απ. Δημητρακόπουλλος-Ν. Χρηστίδου και Σοφιά Βαϊνά.

Τρίτη 27, Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013
Συναυλία SLEEPIN PILOW και VIPER VINKINGS

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013
Συναυλία ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρασκευή 6 και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2013
ALEXANDER Rock Οpera

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013
FAME, το μιούζικαλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.