Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ραχήλ Μακρή: «Tην ώρα που περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, golden μισθούς φαίνεται να λαμβάνουν κομματικοί φίλοι»

"Τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βιώνει δραματικές στιγμές από την άσκοπη πολιτική περικοπών της τρόικας και των εσωτερικών συνεργατών της, δημοσιεύματα καταγγέλλουν υπέρογκες αυξήσεις στις αποδοχές του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να έρθουν στο φως τα πραγματικά στοιχεία η Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης και τομεάρχης Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Ραχήλ Μακρή κατέθεσε την υπ’ αριθμ. 10801/20-5-2013 Ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Οι κομματικοί φίλοι της Κυβέρνησης εξαιρούνται από την περιστολή δαπανών και λαμβάνουν υπέρογκες αυξήσεις;»

Την ώρα που άνθρωποι αυτοκτονούν ή λιμοκτονούν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δαπανών κοινωνικής πρόνοιας. Την στιγμή που εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν τις λιποθυμίες παιδιών στα σχολεία από την πείνα, δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου αναφέρουν ότι ο μισθός του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αυξήθηκε κατά 75.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα γνωστοποιείται:

«Μικτές αποδοχές 175.000 ευρώ προβλέπονται για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρήστο Σκλαβούνη που ούτε λίγο ούτε πολύ υπερβαίνουν κατά 75.000 ευρώ τις αποδοχές του προκατόχου του Πολ Κόστερ.

Ο Ολλανδός τέως πρόεδρος του ΤΧΣ, που φέρεται να εξωθήθηκε σε παραίτηση, λάμβανε μικτές αποδοχές εκατό χιλιάδων ευρώ χωρίς τις επιπλέον παροχές.

Το υπουργείο Οικονομικών, επικαλούμενο τη συνεχή παρουσία του Χ. Σκλαβούνη στην Αθήνα σε αντίθεση με τον Πολ Κόστερ, πριμοδοτεί τον διορισμό του με μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, εκτός από τη συνεχή παρουσία του Χρήστου Σκλαβούνη στη θέση του προέδρου, αξιολογεί πως χρήζει μεγαλύτερης αμοιβής το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS.»

Καταδεικνύεται ακόμα ως ενδεικτικό των ικανοτήτων του νέου προέδρου ότι:

«Επί θητείας του ο ξένος οίκος προέβαλλε την Altec ως εταιρεία υπόδειγμα, συστήνοντας μάλιστα τη μετοχή για αγορά και δίνοντας στόχο τα 3,2 ευρώ.

Ακολούθησε μάλιστα Road Show της Altec στο Λονδίνο για να επακολουθήσει η γνωστή κατάρρευση των εταιρειών του Θ. Αθανασούλη, Altec και Microland, με κατακρήμνιση των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Για την ιστορία ένα χρόνο μετά τη σύσταση της UBS, η μετοχή της Altec κατέρρεε στο 0,44 ευρώ για να ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της λίγο αργότερα.»

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί αύξησης του μισθού του νέου προέδρου του ΤΧΣ κατά 75.000 ευρώ;

2. Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του νέου προέδρου του ΤΧΣ;

3. Σε τι ποσό μεικτών ετήσιων αποδοχών ανέρχονταν ο μισθός του απερχόμενου και του νέου προέδρου του ΤΧΣ;

4. Πέραν των μεικτών αποδοχών ποιες είναι οι επιπλέον παροχές του πρώην και του νυν προέδρου του ΤΧΣ;

5. Υφίσταται μελέτη κόστους οφέλους για την έγκριση μιας τέτοιας δαπάνης;

6. Έχει συναφθεί συμβόλαιο με ενδιάμεσους και τελικούς στόχους για την αξιολόγηση της συγκεκριμένης επιλογής; Εάν ναι, υφίστανται ρήτρες διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος; Εάν όχι γιατί;

7. Η συνεχή παρουσία αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση μιας τέτοιας απόφασης; Εάν όχι ποιες ήταν οι άλλες; "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.