Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Περί του Χριστιανόσιμου του ΣΥΡΙΖΑ, της Eκκλησίας και του Ελληνορθόδοξου Xριστιανισμού

Γράφει ο Βασιλης  Σιαμπάνης
Αν και μεγάλη εβδομάδα των παθών, εβδομάδα κατά την οποία ακόμα και άνθρωποι που δεν εκκλησιάζονται τακτικά αισθάνονται την ανάγκη να πάνε στην εκκλησία, ν' ανάψουν ένα κεράκι και να σκύψουν το κεφάλι συλλογισμένοι μπροστά στα εικονίσματα, να προσπαθήσουν για ακόμη μια φορά να ξεπεράσουν τα επίγεια και να βρεθεί η ψυχή τους έστω και για μια στιγμή ελεύθερη από τα δεσμά του κόσμου τούτου, έρχεται η απάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου Ειρήνης μέσα στην μεγάλη εβδομάδα μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την περίφημη πρόταση του κ. Κουράκη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι, το κατά τον λαό ( Χριστιανόσιμο ), την οποία είχε κάνει παλιότερα και ο κ. Στουρνάρας αναφέροντας ως παράδειγμα την Ιταλία.

Δείχνοντας τον ελάχιστο σεβασμό που θα μπορούσαμε να έχουμε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θέλησα να αναφερθώ στην απάντηση της κ. Αγαθοπούλου μετά το πέρας αυτής για προφανής λόγους.

Δυστυχώς για όσους δεν γνωρίζουν, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα θέματα της εκκλησίας αν μη τι άλλο είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η κ. Αγαθόπουλου για ακόμη μια φορά στην συνέντευξη της. 


Το σίγουρο είναι ότι μάλλον δεν έχουν ιδέα, και τα παραδείγματα που έφερε ο κ. Κουράκης ο κ. Στουρνάρας και εν συνεχεία υιοθέτησε και η κ. Αγαθοπούλου, σχετικά με το τι κάνουν άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία, ήταν μάλλον ατυχή και άκρως προσβλητικά προς τους χριστιανούς, και ένα παραπάνω για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς .

Με λύπη μου και με περίσσιο θυμό για το ότι πλέον έχουμε μπει σε μία πολιτική αντιγραφής των άλλων κρατών, κρατών που στηρίχτηκαν στην Ελλάδα για να αναπτυχθούν και ανάπτυξη δεν σημάνει όπως σήμερα θέλουμε να λέμε την βιομηχανική ανάπτυξη αλλά την ανάπτυξη και ταυτόχρονα την γνώση της Παιδείας, της Υγείας, του Πολιτισμού, τον Τεχνών, της Δημοκρατίας και πολλών άλλων.

Πρέπει να αναφέρω ότι η μισθοδοσία της εκκλησίας πριν την 1 Οκτωβρίου 1945 γινόταν αποκλειστικά από τους πιστούς. Επί χρόνια λοιπόν η μισθοδοσία των Ιερέων κάθε άλλο παρά γίνονταν από το κράτος διότι το «βάρος» αυτό το είχαν αναλάβει οι πιστοί της κάθε ενορίας, οι οποίοι έριχναν τον οβολό τους για τον Ιερέα όταν προσέρχονταν στην Θεία Λειτουργία ή κανόνιζαν κάποια τιμή με τον Ιερέα όταν επρόκειτο να τελεστεί κάποιο μυστήριο Γάμος, Βάπτιση κ.λ.π. 

Από την 1 Οκτωβρίου του 1945 και έπειτα την υποχρέωση της καταβολής της μισθοδοσίας των Ιερέων την αναλαμβάνει το κράτος κι ο λόγος είναι πως όλα αυτά τα συναπτά έτη η Εκκλησία εκτός της εισφοράς του 25% και μετέπειτα 35%, απέδιδε και αποδίδει στο κράτος και φόρο από τις εισπράξεις ενοικίων διαφόρων οικημάτων και αγρών που έχει στην κατοχή της. Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Για το 2008 και 2009 που μπήκε το ΕΤΑΚ (φόρος αντικειμενικής αξίας) απέδωσε το 1 τοις χιλίοις και για το 2010 θα αποδώσει 3 τοις χιλίοις.

Άξιο προσοχής και παρατηρήσεως επίσης είναι, πως όταν το Κράτος πήρε το 1949 για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ την Εκκλησιαστική Περιουσία ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ. Αν επέλθει λοιπόν χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, τότε το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αποδώσει πίσω την δημευθείσα υπ' αυτού Εκκλησιαστική Περιουσία. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πως το ποσό που θα χρειαστεί για να καλύψει την περιουσία αυτή είναι αδύνατο να βρεθεί .

Όλα αυτά βέβαια αναφέρθηκαν για λόγους αποσαφήνισης των γεγονότων και περισσότερο αφορούν το κράτος και της συμφωνίες που έχει συνάψει με την εκκλησία.

Σε ένα κράτος λοιπόν το οποίο μετά και από δημοσκόπηση της εταιρίας METRONANALYSIS στις 20 Δεκεμβρίου 2011 σε ποσοστό άνω του 95%, είναι ντροπή να μιλάμε για διαχωρισμό της εκκλησίας και επιβολής φόρου σε όσους δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση χριστιανοί. Δηλαδή κατά αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε στα συσσίτια της εκκλησίας και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση αυτής, να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο χριστιανοί κάτι για το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε ποτέ η εκκλησία.

Τα παραδείγματα πολλά για της άρρηκτες σχέσεις Ελληνισμού και Εκκλησίας, ακόμα και τους καιρούς κατά τους οποίους δέχτηκε χτυπήματα από των εχθρό, ποιος μπορεί να λησμονήσει τα πρωτοπαλίκαρα της λευτεριάς μας, τον Αθανάσιο Διάκο (Αλαμάνα), τον Γρηγόριο Δικαίο - Παπαφλέσσα και ακόμη πλήθος ιερωμένων πού έδρασαν στον Ιερό Αγώνα του Έθνους μας . Τόσους και τόσους εθνομάρτυρες αρχιερείς που συνήθως οι Τούρκοι τους αποκεφάλιζαν ή τούς κρεμούσαν.

Θα μπορούσα να φέρω και άλλα παραδείγματα για τα οποία δεν πρέπει η εκκλησία σε καμία περίπτωση να μπαίνει σε αυτήν την συζήτηση του διαχωρισμού. Ο μόνος λόγος για να κάνει κάποιος αυτήν την συζήτηση είναι η άγνοια περί ελληνισμού και ορθοδοξίας η επειδή δεν είναι απλά χριστιανός και το θέμα αυτό δεν τον ενδιαφέρει καθόλου. 

Αν είναι ο πρώτος λόγος, είναι καλό να πάρει κανένα βιβλίο να διαβάσει για να μάθει, αν είναι ο δεύτερος τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα γι' αυτόν, το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει το 95% των χριστιανών που μένουν ανά την επικράτεια, να αποφασίζουν αυτοί τα του οίκου τους.

Το μήνυμα της εκκλησίας αυτές τις ημέρες, και όχι μόνο είναι ένα :

Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ...

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

34 σχόλια:

  1. Κ. Σιαμπάνη αν και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ από κοντά, ως ορθόδοξος χριστιανός οφείλω να σας ευχαριστήσω για την τοποθέτηση σας πάνω στο θέμα του εάν η εκκλησία θα έπρεπε η όχι να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι από το κράτος και θα ήθελα να πω πως Ελλάδα και Ορθοδοξία όσο και να προσπαθήσουν να τα χωρίσουν δεν θα μπορέσουν γιατί αυτό δεν καθορίζεται από αυτούς και ούτε πρόκειται, αλλά καθορίστηκε πολλά πολλά χρόνια πριν από άλλον και αυτό δεν αλλαζει για κανέναν λόγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ σ' ευχαριστώ κ. Σιαμπάνη που μας έδειξες τι είσαι...
      Στο τσακ δηλαδή, γιατί ήμουν έτοιμη και να σε ψηφίσω !!

      Διαγραφή
    2. Άσε κοπελιά την ψήφο σου να την δώσεις σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ να σου στήσει και τζαμί να πηγαίνετε να πουλάτε την Ελλάδα, που σας ενόχλησε η αναφορά του Σιαμπάνη για την ορθοδοξίας.

      Ε λοιπόν αν κάποιος μιλάει για την Ελλάδα και την Ορθοδοξίας χωρίς να φοβάται, τότε από εμένα και όλους τους χριστιανούς, θα έχει σίγουρα την ψήφο μας και από ότι κατάλαβες είμαστε πάρα μα πάρα πολλοί σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο.

      Διαγραφή
  2. Ρε Βασιλάκη μόνος σου το γραψες όλο αυτό το κείμενο γυμνασιακού επιπέδου ή στο 'δωσαν έτοιμο...;

    Στις σοβαρές χώρες το κράτος και η εκκλησία διαχωρίζονται.
    Το μόνο που κάνετε είναι να επιβεβαιώνετε εσείς των ΑΝΕΛ και λοιποί θρησκόληπτοι ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μπανανία.

    Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά το λες : στις σοβαρές χώρες, που υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί...
      Θα μας τρελλάνει αυτός ;
      Στον πεζόδρομο κυκλοφοράει με παπαδίστικα ρούχα ;

      Διαγραφή
  3. καλά, οκ..
    λες κάποιες απόψεις. Τα υπόλοιπα στο τέλος (αυτα τα κύρ ελέησον)τι τα θες ?
    Στο επόμενο άρθρο σου γράψε και όλο το "πάτερ ημών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά όταν μιλάει κάποιος με αγάπη για την θρησκεία , πάντα υπάρχουν και κάποιοι που θα το παίζουν έξυπνοι σχολιάζοντας όχι το άρθρο αλλά οτιδήποτε άλλο. Μακάρι να έκαναν και άλλοι τέτοιες τοποθετήσεις και να μην φοβόντουσαν τον κάθε κακοπροαίρετο τύπο της ανωνυμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγα λόγια για το Βασίλη...είναι από τα λίγα αγνά παληκάρια της πολης.
    Συγχαρητήρια βασίλη μην ακούς κανένα πικρόχολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον μονο θεο που πιστευουν τα μελη του συριζα ειναι στο θεο του χρηματος.
    Μεχρι και ο σφαγεας Ομπαμα εγινε "φιλαρακι" με τον κυριο Τσιπρα για να μπορεσει να γινει πρωθυπουργος της Ελλαδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον Ανώνυμο 11:24
    Η θρησκεία και οι θρησκόληπτοι έκαναν την Ελλάδα Μπανανία;
    Η διάβασε κάποιο βιβλίο να ξεστραβωθείς ή πάνε σε κανέναν γιατρό.
    Με πολύ Αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συγχαρητηρια κυρια Σιαμπανη καιρος ηταν ενας πολιτικος να παρει ξεκαθαρη θεση επι του θεματος και οσο για αυτους που τους. ενωχλει η η ρνωση εκκλησιας και πατριδας ας το ξεπερασουν και ας διαβασουν λιιιγο κανα βιβλιο δεν κανει κακο .. και παλι μπραβο συνεχισε ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να μας πει και το ΣΥΡΙΖΑ όταν πρεσβεύει τον πολυπολιτισμό τις χώρες χωρίς σύνορα τον αθεϊσμό με κέντρο τον άνθρωπο σε έναν πλανήτη που θα είμαστε όλοι ίδιοι άχρωμοι χωρίς εθνότητες θρησκείες και να σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο.Πλανάσθε Πλάνην οικτράν και Έλληνες είμαστε και χριστιανοί Ορθόδοξοι και αν δεν σας αρέσει μπορείτε να πάτε να ζήσετε σε κάποιο κομμουνιστικό καθεστώς να βρείτε την υγειά σας!Συνέχισε Βασίλη και μην ακούς ανθρώπους που ζούν σε φαντασιώσεις 25 συνιστωσών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο βασίλη καλα τα λες ...όσο για τους υπόλοιπους ελευθερία έχουμε και μπορούν να σχολιάζουν ... Αλλα αν ηταν τοσο μάγκες όσο θέλουν να δειχνουν μεσα απο τα σχόλια τους δεν θα ηταν ανώνυμα! Μερικοί κοιτάνε το δέντρο και όχι το δασος για αυτο και η χωρα δεν μπορεί να πάει μπτοστα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το δικό σου σχόλιο ανώνυμο είναι, μήπως δεν το πρόσεξες? α ρε ελληναράδες όλοι σας

      Διαγραφή
    2. Μονο που αν δεν το πρόσεξες το δικό μου το σχόλιο ειχε αναρτηθεί με όνομα! Για άλλους λόγους ομως σβήστηκε !

      Διαγραφή
  12. Καθαρές και σωστές απόψεις από καθαρούς πολιτικούς θέλουμε, και ο κ. Σιαμπανης και καθαρός ως άνθρωπος είναι, και οι πολιτικές - ανθρώπινες θέσεις του το ίδιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΑΙΝΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΣΙΑΜΠΑΝΗ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ

      Διαγραφή
    2. xaxaxaxaxaxaxaxax!!!!!

      Διαγραφή
    3. όμως δεν είναι πολιτικός. δεν βγήκε. απλά μας ζαλίζει με τις διάφορες βλακείες που του γράφουν άλλοι.να τον δούμε και αυτόν καμία μέρα στη βουλή να γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

      Διαγραφή
    4. ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΡΕ ΕΞΥΠΝΕ ΑΦΟΥ ΣΤΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΤΕ . ΚΑΤΣΕ ΜΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ . ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .

      Διαγραφή
  13. Βλακείες η ορθοδοξία, μα πόσο ΣΎΡΙΖΑ μπορεί να είσαι;Και το κακό δεν είναι ότι δεν πιστεύετε πουθενά; το κακό είναι ότι δεν σεβεσται αυτούς που πιστεύουν σε κάτι ανώτερο όπως η ορθοδοξία . Μπράβο σας και πάλι μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΑ ΜΟΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΊΕΣ. ΡΕ ΕΛΑΔΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζεις ένα πολύ άριστο άρθρο, νιώθεις όμορφα και περήφανος που υπάρχουν στις μέρες μας νέα παιδιά με ωραίες απόψεις... και διαβάζεις τα σχόλια από κάτω και αναρωτιέσαι? .... πόσο μπορεί να διαφέρουμε? ... Πόσο βλακεία μπορεί να δέρνει ορισμένες και ορισμένους? .... αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει παιδεία σε ένα κράτος....Κάποτε πίστευα πως οι νέοι μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση... αλλά είμαστε ανάξιοι .... Τελικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας.... Ισχύει λοιπόν το ρητό.... αυτοί που μας κυβερνούν είναι αυτοί που μας αξίζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέξεις όπως "παιδεία" καλά είναι να μη την χρησιμοποιούμε συχνά γιατί...χάνει την σημασία της δηλαδή φθείρεται!
      ..

      Διαγραφή
  16. Παλι καλα κυριε Σιαμπανη "γραφετε" τετοια κειμενα και δινετε σε ολους την ευκαιρια να καταλαβουν ως που φτανει το νοητικο σας επιπεδο! Η μεγαλη εβδομαδα μας πειραξε! Υποκριτες ολοι. Το γραφετε το εβαλα σε εισαγωγικα για ευνοητους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως χωρίς παρεξήγηση, αν ήμουνα υπουργός οικονομικών θα φορολογούσα την χριστιανική "ευλάβεια", "αγάπη", υποκρισία και μισαλλοδοξία. Θα τις φορολογούσα πολύ βαριά, ως χαράτσι, γιατί υπάρχει μεγάλη σχετική παραγωγή και ως εκ τούτου μεγάλο κέρδος στους "μαύρους επιχειρηματίες" που διαχειρίζονται αυτά τα ...προιόντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαβάζοντας το άρθρο του Βασίλη και τα σχόλια, μου ήρθαν οι παρακάτω σκέψεις: Κάποτε και το δικό μου μυαλό ήταν άδειο, όπως όλων άλλωστε, εκ γεννητοίς… Ύστερα με τον καιρό η στοά του μυαλού αρχίζει να γεμίζει με χρήσιμα και άχρηστα «υλικά». Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε την εύστοχη ερώτηση του Ινδιάνου: Ινδιάνος:-Αν δεν γνώριζα για τον θεό και την αμαρτία, θα πήγαινα στην κόλαση; Ιερέας: - Όχι αν δεν το γνώριζες . Ινδιάνος:-Τότε γιατί μου το είπες;
    Εξαρτάται λοιπόν από ποιον θα ακούσεις και τι, το τι θα σου χώσει στο μυαλό (με τη συχνή επανάληψη / «πλύση») Αν αυτός υπηρετεί σκοτινό συμφέρον θα σου κάνει και μια λιθογόμωση και τα δηλητηριώδη απόβλητα θα παραμείνουν μέσα σου μέχρι να πεθάνεις και όσο ζεις θα είσαι προγραμματισμένος να μισείς όσους πιστεύουν στα υπόλοιπα εβραϊκά θρησκευτικά δόγματα/αιρέσεις που κατά σύμπτωση έχουν όλα αφετηρία το Ισραήλ! Και θα είσαι επίσης προγραμματισμένος να επιτίθεσαι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη από τη δική σου, και το χειρότερο θα σου γίνει έμμονη ιδέα πως η έχθρα σου για τους άλλους είναι εντολή θεού, θα τους αμολάς κορώνες όπως άθεος κλπ που πάει δηλαδή να πει ότι όποιος πιστεύει σε θεό δηλαδή ο μουσουλμάνος π.χ. είναι πιο αποδεκτός σε σύγκριση με τον «ανεξάρτητο έλληνα» που δεν πιστεύει σε μια από τις εβραϊκές θρησκείες και βεβαίως δεν συμπεριφέρεται ως τεχνητός Εβραίος…
    Τώρα αν σου βάλλουν στο μυαλό καλά πράγματα, τότε το μυαλό σου θα είναι ανοιχτό και θα δέχεσαι το διαφορετικό χωρίς να το… καις στην πλατεία του χωριού όπως έκαναν στον μεσαίωνα. Εδώ ακριβώς πρέπει να διαβασθεί η ιστορία όχι βεβαίως μεροληπτικά. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να υπάρχουν μέσα μεριά από τη …λιθογόμωση, δυνάμεις που να σε ωθούν προς τα έξω (εξωστρέφεια). Αν αυτές οι δυνάμεις δεν υπάρχουν τότε όπως καταλαβαίνεις δυστυχώς για όλους μας η μοναδική λύση είναι η …πλατεία του χωριού που λέγαμε πιο πάνω Βασίλη.
    Όσο για τα κόμματα καλύτερα να είμαστε μακριά απ’ αυτά. Δεν πρόσφεραν και ούτε θα προσφέρουν τίποτα στον τόπο μας, το μόνο που κατάφεραν πολύ καλά είναι να μας διαιρέσουν με τρόπο που να μην μπορούμε να ακούμε ο ένας Έλληνας τον άλλο. Είναι μισαλλόδοξα όπως ακριβώς και οι θρησκείες… Το «διαίρε και βασίλευε» το έχεις ακούσει ποτέ, για σκέψου, δεν είναι τυχαίο που βρισκόμαστε στην κατάσταση αυτή, τίποτα δεν είναι τυχαίο, σκέψου απλά το προηγούμενο κόμμα σου και θα καταλάβεις τι λέω…
    Θα σου ζητήσω συγνώμη για την ανωνυμία αλλά κάποτε θα πρέπει να μπορούμε να κρίνουμε τα λόγια και όχι τη φάτσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό σου μυαλό μεγάλε μάλλον στοά έμεινε, με άχρηστα υλικά, και τώρα μέσα ζουν και ινδιάνοι .

      Διαγραφή
    2. Το επιχείρημά σου είναι απροσπέλαστο και αντιπροσωπευτικό του δόγματος που σε διακατέχει...

      Διαγραφή
  19. Διαβάζοντας την παραπάνω δημοσίευση μου ήρθαν ανάμεικτα συναισθήματα και σκέψεις. Υπάρχουν ακόμα νέοι που δεν φοβούνται να γράψουν και να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους, αψηφώντας πικρόχολα σχόλια από ανθρώπους που (σε μεγάλο ποσοστό) δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από να κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους φωνάζοντας μπροστά στην τηλεόραση τους για όλα τα προβλήματα του τόπου μας, χωρίς να σκέφτονται πως πρέπει να βάλουν το προσωπικό τους λιθαράκι για να αλλάξουν τα πράγματα, και το μόνο σίγουρο, να μην το παίζουν έξυπνοι κρίνοντας τις ικανότητες του καθένα ακόμα και στο να εκφράσει τις προσωπικές του απόψεις!! Άτομα σαν αυτά, σε μεγάλο βαθμό, είναι αυτοί που χρόνια τώρα ο μόνος λόγος που αρκούσε να τους πείσει και να ενστερνιστούν απόψεις, ήταν ένας ξύλινος πολιτικός λόγος, έξυπνα πλασμένος και με σκοπό να χειραγωγήσουν τα δικά τους θέλω.
    Το παραπάνω κείμενο είναι μια προσωπική θέση του Σιαμπανη, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτόν. Σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο το ΄χριστιανόσημο’ και το οποίο πολλοί φοβούνται ακόμα και να το αναφέρουν δημόσια για οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι μια αναφορά προς ενημέρωση του κόσμου. Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
    Μπράβο Βασίλη!
    Το παραπάνω κείμενο είναι μια προσωπική θέση του Σιαμπάνη, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτόν. Σε ένα θέμα τόσο σημαντικό όσο το ΄χριστιανόσημο’ και το οποίο πολλοί φοβούνται ακόμα και να το αναφέρουν δημόσια για οποιοδήποτε προσωπικό κόστος, το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι μια αναφορά προς ενημέρωση του κόσμου. Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος.
    Μπράβο Βασίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο εύκολα συμπέρανες ότι οι θρησκόληπτοι είναι όλοι αγωνιστές, οι φωστήρες που φωτίζουν τις κοινωνίες; Εξεπλάγην, δεν το περίμενα...

      Διαγραφή
  20. ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΥΧΗΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.