Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επιστολή Γκουντενούδη με θέμα τον υποβιβασμό του ΚΕΠΠΥΕΛ Πολυκάστρου

"Κύριε Υπουργέ,
Στο Πολύκαστρο Κιλκίς από το 1968 λειτουργεί Κέντρο Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου (ΚΕΠΠΥΕΛ). ΤΟ Κέντρο αυτό στην πορεία της λειτουργίας του έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη διαρρεόμενη από τον Αξιό ποταμό ευφορότερη περιοχή του νομού μας. Η προσφορά του Κέντρου δεν επικεντρώνεται μόνο στην πιστοποίηση των σπόρων για τα σιτηρά, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες καλλιέργειες, επίσης δυναμικές, όπως η παραγωγή πατάτας και μηδικής. Ακόμη και σήμερα το ΚΕΠΠΥΕΛ Πολυκάστρου πιστοποιεί την σποροπαραγωγή σιτηρών 6.500 στρεμμάτων στην περιοχή.

Κύριε Υπουργέ,

Αυτό το πολύτιμο Κέντρο Πιστοποίησης με Προεδρικό Διάταγμα της 17ης Μαΐου 2013 υποβαθμίζεται σε «Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης», συγχωνευόμενο και υπαγόμενο πλέον στο αντίστοιχο ΚΕΠΠΥΕΛ του Κιλκίς.

Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή αντίκειται ευθέως στην προσπάθεια για την αναδιάρθρωση του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ενός τομέα που θεωρείται απ’ όλους ως ένας από τους πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η προσπάθεια ανάταξης της Οικονομίας και της χώρας.

Τα αδιαμφισβήτητα αυτά δεδομένα κύριε Υπουργέ, πιστεύουμε ότι αποτελούν ισχυρή αιτία για την αναθεώρηση του περιεχομένου του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε το ΚΕΠΠΥΕΛ του Πολυκάστρου να συνεχίσει τη λειτουργία του και μάλιστα αναβαθμιζόμενο σε υποδομή."

Με εκτίμηση,
ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς
Χρήστος Γκουντενούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.