Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση Αγαθοπούλου για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης

"68 χρόνια έχουν περάσει από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ο νους μας τρέχει σε όλους αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους στην φασιστική επίθεση, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Στη χώρα μας χύθηκαν ποτάμια αίματος στο πλαίσιο αυτής της παγκόσμιας αντιφασιστικής μάχης. Χωριά και περιοχές ολόκληρες μαρτύρησαν και πλήρωσαν βαρύ ανθρώπινο τίμημα, όπως κι εδώ στα μέρη μας, στα χωριά των Κρουσσίων. Ταυτόχρονα όμως αναπτύχθηκε στην Ελλάδα ένα από τα μαζικότερα κινήματα εθνικής αντίστασης, που αποτελεί για μας σήμερα αστείρευτη πηγή έμπνευσης. 
Δυστυχώς στις μέρες μας οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και η κρίση, έχουν μετατρέψει τον κόσμο σε μια τεράστια χρηματοπιστωτική χούντα. Οι λαοί δοκιμάζονται ξανά από την ανελευθερία της φτώχειας. Σε αυτές τις συνθήκες τα φαινόμενα της βίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σημειώνουν έξαρση. Οι φασιστικές οργανώσεις και οι νοσταλγοί του Χίτλερ αποθρασύνονται και στη χώρα μας. Μια νέα εθνική αντίσταση είναι ξανά αναγκαία, με όπλα τους αγώνες των εργαζομένων αυτή τη φορά, για μια αξιοπρεπή ζωή και πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα που η τροικανή κυβέρνηση καταστρατηγεί κάθε μέρα που περνά.

Γι αυτό το μήνυμα των αγωνιστών ενάντια στο φασισμό, παρόλο που πέρασαν 68 χρόνια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αποτελεί χρέος μας η διαφύλαξη της ειρήνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Ιδιαίτερα εμείς, η νεολαία έχουμε χρέος τη διασφάλιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της συναδέλφωσης των λαών μακριά από το φιλοναζιστικό πρότυπο."

2 σχόλια:

  1. χαραλαμπιδη βαζε τα σχολια μην τα παιρνεις και σιωπεις λαμογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Κιλκίς είναι μικρο...έχει πλάκα γιατί γνωρίζοντας αυτή την κοπέλα καλά, είναι πολύ αστείο να διαβάζεις τα άρθρα που αποκλείεται να έχει γράψει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί!!!
      Γειάσου ρε Κιλκίς, να τους χαιρόμαστε....
      Τι να πεις...απλά κρίμα

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.