Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις "Ακριτών" Πολυκάστρου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» σας προσκαλεί στο «Σπίτι του Πόντου» την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας στον προαύλιο χώρο στο «Σπίτι του Πόντου» (Μνημείο Γενοκτονίας), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 09:00 : Έναρξη αιμοδοσίας

Ώρα 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση

Ώρα 11:10 : Κατάθεση στεφάνων

Ώρα 11:15 : Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

8 σχόλια:

  1. Φασιστες Ποντιοι
    "Το πραγματικό αντάρτικο στον Πόντο άρχισε μόλις το 1916, όταν οι Ρώσοι κατέλαβαν την πόλη της Τραπεζούντας μεταφέροντας το ρωσοτουρκικό πολεμικό μέτωπο στην περιοχή εκείνη. Οργανωτής του ελληνικού αντάρτικου ήταν ο φανατικός «στρατηγός» Καραβαγγέλης, ο οποίος ήρθε στη Σαμψούντα το 1908 ως μητροπολίτης.

    Μετά τη δημιουργία των ανταρτικών σωμάτων με χρήματα και πολεμοφόδια που πήρε ο μητροπολίτης από τους Ρώσους, τα εξαπέλυσε να προσβάλουν τον τουρκικό στρατό στα μετόπισθέν του, τη στιγμή κατά την οποίαν οι Τούρκοι πολεμούσαν τον ρωσικό στρατό στο μέτωπο της Τραπεζούντας."

    "Λόγω των πράξεων αυτών ο τουρκικός στρατός άρχισε στην περιοχή της Μπάφρας το κυνήγι εναντίον των ανταρτών, που μετεξελίχθηκε βεβαίως σε μαζική εθνοκάθαρση, απολύτως κατακριτέα αλλά και διακριτή από μια «γενοκτονία», που θα προϋπέθετε «άμεσο δόλο εξόντωσης μέχρις ενός», πράγμα αναπόδεικτο."
    Του Νάσου Θεοδωρίδη μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είσαι προβοκάτορας και χρυσαύγουλο

      Διαγραφή
    2. τι πρωτοτυπη απαντηση!προβοκατορας!!!χρυσαυγουλο!!!το φασιστας ξεχασες και το εγκαθετος!

      Διαγραφή
    3. όχι όχι, μόνο αυτά που είπα είσαι

      Διαγραφή
  2. Ενας πραγματικος εξολοθρευτης χρειαζεται για να ξεπαστρεψει τον υπανθρωπο Θεοδωριδη και ολους τους ομοιους του στην ανθελληνικη χαβουζα του συρφετου της αριστερας και προπαντος της προοδου.Δεν μπορουμε να αμφισβητουμε το "ολοκαυτωμα" των εβραιων,αλλα μπορει ο καθε ανθελληνας να γραφει ο.τι θελει αφοβα.Και κατι αλλο:ο φασισμος ειναι ποιηση,η αριστερη ιδεολογια ειναι εκφυλιστικη ψυχοσωματικη αρρωστεια,συσσωρευση χολης και ψυχοπαθολογικου μισους εναντιον των ψυχικα και διανοητικα υγειων ανθρωπων,εναντιον της ανθρωποτητος,εναντιον της κοινωνιας.Μια ματια στα μουτρα των αριστερων και θα το καταλαβετε.Χιλιες φορες φασιστας παρα αριστερος κατσαπλιας...απλα θα ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ.Με φιλικους χαιρετισμους ενας ΑΝΤΙ-ΑΝΤΙΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. http://www.zougla.gr/blog/article/535682
    2. http://aienaristeyein.com/2013/02/08/%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%8D/
    3. http://olympia.gr/2012/05/19/%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84/
    4. http://www.pontos-news.gr/permalink/8620.html
    5. http://axinosp.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9614.html

    ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΕΔΩ ΑΝΑΡΧΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Ποντιοι ειναι φασιστες και δεν ειναι Ελληνες...οτι λενε στον Συριζα εγω τα πιστευω παντως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε του πρώτου σχολίου σύρε να μάθεις ιστορία και μετά γράψε τη γνώμη σου! Οι Ρώσοι δεν ''κατέλαβαν'' την Τραπεζούντα,έκαναν συνθήκη με την Τουρκία, όπως έκαναν αργότερα (το 1921) Κεμάλ και Μπολσεβίκοι, υπογράφοντας Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ τους...Επιπλέον ο Μητροπολίτης Καραβαγγέλης αγωνίστηκε, όπως οι περισσότεροι Έλληνες του Πόντου για την ανεξαρτησία της περιοχής,δεν ήταν παρτάκιας όπως μερικοί ομότιτλοί του που κυκλοφορούν σήμερα (ονόματα δε λέμε...).
    Εθνοσωτήρες προφανώς δεν υπάρχουν όσο κι αν προσπαθείτε να τους παραστήσετε είτε είστε συριζαίοι είτε χρυσαυγίτες.Ξέρετε πολύ καλά(κι ελπίζω να το αντιλαμβάνεται κι αυτός ο έρμος λαός) ότι είστε και οι δυο τα ίδια χάλια με διαφορετικό περιτύλιγμα.
    Κύριε του τελευταίου σχολίου ελπίζω απλώς να κάνετε κακόγουστο χιούμορ, που δεν αρμόζει καθόλου στην ποντιακή ιδιοσυγκρασία.Διαφορετικά απλώς λυπάμαι για την άγνοιά και την πλάνη σας.Αν δεν ήταν οι Πόντιοι να φέρουν τεχνικές και ιδέες η χώρα θα ήταν 200 χρόνια πίσω...και τα περί φασισμού είναι οι παρωπίδες σας,που δεν σας αφήνουν να διακρίνετε ούτε καν τη μύτη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.