Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γνωρίστε το Πολύκαστρο!

Στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς μας “ταξιδεύει” αυτή την Κυριακή η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”.
Η περιοχή του νομού Κιλκίς έχει πλούσια ιστορία, από τα αρχαία χρόνια. Τόπος κατοικίας Παιόνων στα δυτικά και Κρηστώνων στα ανατολικά κατά την Τρωική εκστρατεία, αποτελούσε κέντρο της περιοχής λόγω της στρατηγικής θέσης.


Το Πολύκαστρο διαθέτει σήμερα τα πάντα. Ένας πλήρως οργανωμένος τόπος .

Η φυση αγκαλιάζει ακόμα τα σπίτια και τους δρόμους, λίγο να περπατήσει κάποιος βρίσκεται στον Αξιό. Στις όχθες του και στα καταπράσινα λιβάδια βόσκουν πρόβατα οι κτηνοτρόφοι. Ο κύριος Δικαίος μας μιλά. Είναι ένας άριστος γνώστης της ιστορίας του Πολυκάστρου και μάλιστα έχει καταγράψει σε βιβλία ιστορικά ντοκουμέντα.

Μιλούμε με τον π. Δωρόθεο , ακούμε και βλέπουμε τα κατηχητικά τμήματα Καθόμαστε για να μιλήσουμε με τους παλιούς κατοίκους , πίνουμε και έναν καφέ!

Τα πολίτιστικά είναι σε περίοπτη θέση. Έχουμε να σας παρουσιάσουμε συλλόγους που πραγματικά κρατούν πολύ ψηλά την παράδοση. Η κυρία Λιακοπούλου θα μας ενημερώσει αρχικά για να πάρουμε μια εικόνα. Η κυρία Αρετή μας μιλά για τα της εκπαίδευσης.

Συναντούμε το κέντρο υγείας Πολυκάστρου. Ο διεθυντής με το προσωπικό μας υποδέχονται με περίσσιο κάμάρι , καθώς το κέντρο υγείας αποτελεί στολίδι και υπόδειγμα. Σας συστήνουμε σε μια πολύ καλή παρέα σε ένα παλιό σπίτι του εποικισμού.

Θα επισκεφτούμε δυο σπίτια και θα μαγειρέψουμε. Η κα Δήμητρα θα μας κάνει πληγούρι πεντανόστιμο και η κα Θεοχαρίδου τυρόπιτα.

Στην πλατεία θα παρουσιάσουμε τα υπόλοιπα φαγητά του τόπου και φυσικά χορούς απ όλους τους συλλόγους.

Αυτά και άλλα πολλά αυτή την Κυριακή 19 Μαίου στις 11:45 στην τηλεόραση της 4Ε. Την ίδια ώρα και δορυφορικά αλλά και διαδικτυακά παγκόσμια. Και στον ΟΤΕ TV . Σε επανάληψη την Τετάρτη 22 Μαίου στις 16:45.

Μια μικρή “γεύση” στο τηλεοπτικό σποτ...

http://www.youtube.com/watch?v=lAN_YEpZPDI




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.