Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τον τσάκωσαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων

- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 17.800 λαθραία πακέτα τσιγάρων που κατείχε σε διάφορους χώρους
- Σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
- Από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία καταλογίστηκε το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων που ξεπερνά τις 57.000 ευρώ

Συνελήφθη χθες (15.05.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, ένας ημεδαπός 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο 61χρονος κατέχει και πωλεί στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας λαθραία τσιγάρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον προαναφερόμενο να κινείται με Ι.Χ. Φορτηγό και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (650) λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών.

Στη συνέχεια, από την κατοχή του 61χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (17.070) λαθραία πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών που κατείχε στην οικία του και σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρεί σε διάφορα χωριά της Πέλλας.

Τα κατασχεθέντα πακέτων τσιγάρων δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι.

Συνολικά κατασχέθηκαν (17.860) πακέτα τσιγάρων, τα οποία απεστάλησαν στο Τελωνείο Σκύδρας και το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των (57.541,12) ευρώ.

Το προαναφερόμενο όχημα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.