Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Πώς οι οικογένειες χάνουν το σπίτι τους και οι αγρότες τα χωράφια τους

Κοινή Δήλωση των Ανεξάρτητων Βουλευτών Θ. Παραστατίδη, Οδ. Βουδούρη, Π. Μουτσινά 
"Με τη συνήθη τακτική των διαρροών, η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο, προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη νέα φοροεπιδρομή στα μικρομεσαία εισοδήματα, αυτή τη φορά με την φορολόγηση των δωρεών, των γονικών παροχών, αλλά και άλλων ήδη φορολογημένων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Αντίθετα, τίποτα δεν προμηνύει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του φοροεισπρακτικού νομοσχεδίου τον Ιανουάριο 2013. 

Ταυτόχρονα, προωθούν το χαράτσι στην αγροτική ιδιοκτησία (αγροτεμάχια κάθε μορφής), ακόμη και σε αυτή που δεν καλλιεργείται. Με τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, οι κυβερνώντες πλήττουν ακόμα περισσότερο την λαϊκή μικρομεσαία ιδιοκτησία για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της Τρόικας.

Δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα της τερατώδους νέας οριζόντιας φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Όμως δεν θα ήταν υπερβολή, με την παρούσα πορεία των πραγμάτων, να υποθέσει κανείς ότι υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για τη φορολόγηση του αέρα που αναπνέουμε. Είναι από τα τελευταία δημόσια αγαθά που έχουν παραμείνει αφορολόγητα!"

1 σχόλιο :