Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Εκδρομή ΕΛΜΕ Κιλκίς

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ – ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ - 8 ημέρες 7 Διανυκτερεύσεις (οι 2 στο πλοίο)
Αναχώρηση: Τετάρτη 3-7-2013
Επιστροφή:Τετάρτη 10-7-2013
1η μέρα: ΚΙΛΚΙΣ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΜΠΑΡΙ(ΔΙΑΝ/ΣΗ ΕΝ ΠΛΩ) Αναχώρηση από το Κιλκίς, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα από που θα πάρουμε το πλοίο για Ιταλία. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ιταλία. Διαν/ση στο πλοίο


2η μέρα: ΜΠΑΡΙ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ-ΡΗΓΙΟ Το Πρωί άφιξη στο Μπάρι και κατόπιν αναχώρηση για Αλμπερομπέλλο. Ξενάγηση στο Πανέμορφο Αλμπερομπέλλο και στη συνέχεια άφιξη στην Ματέρα. Το θέαμα της πόλης Ματέρα είναι πρωτόγνωρο: αμέτρητες τρύπες στο βράχο, σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη. Η Ματέρα, κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης στη Γη. Τα παλαιότερα ευρήματα σ’ αυτήν χρονολογούνται σχεδόν 400.000 χρόνια πίσω, στην Παλαιολιθική Εποχή. Αφού ακολουθήσουμε μια πανοραμική διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Καλαβρίας, θα φθάσουμε στο Ρήγιο. Περιήγηση στο Ρήγιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διαν/ση.

3η μέρα: ΡΗΓΙΟ-MEΣΣINA-ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ Μετά το πρόγευμα θα πάρουμε το φέρρυ μπόουτ θα περάσουμε τα στενά της Μεσσίνας – στενά της Σκύλας και της Χάρυβδης κατά τον Όμηρο - και θα καταλήξουμε στην Μεσσίνα. Μετά από μια σύντομη περιήγηση στην πόλη συνεχίζουμε για Κεφαλού. Ακολουθεί σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πίατσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε για Παλέρμο αφού περάσουμε από το Μονρεάλε. Στο Μονρεάλε θα θαυμάσουμε τον αριστουργηματικό καθεδρικό του ναό, με τα υπέροχα βυζαντινά ψηφιδωτά του. Άφιξη στο Παλέρμο και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την Μητρόπολη το Θέατρο Μάσσιμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διαν/ση.

4η μέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ- ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Ακράγαντα για να δούμε ότι απέμεινε από την Μεγάλη Ελλάδα. Στην περίφημη κοιλάδα των ναών θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό Δωρικό ναό της Ομόνοιας, την Ελληνορωμαϊκή συνοικία, το τεράστιο ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του Άτλαντα, τους ναούς της Ήρας, της ΔήμητραQς, του Ηφαίστου, του Ασκληπιού και των Διόσκουρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη). Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής της Κατάνια.Διαν/ση

5η μέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΚΑΤΑΝΙΑ Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για Συρακούσες. την πόλη που ιδρύθηκε το 734π.χ. από τους Κορίνθιους. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το Ορατόριο του Διόνυσου, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το μικροσκοπικό νησάκι της Ορτύγιας όπου βρίσκονται ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και θα θαυμάσουμε το κάστρο του Μανιάκη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο αφού δούμε την Αίτνα (από μακριά). Δείπνο και διαν/ση.

6η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για το Λέτσε με ενδιάμεσους σταθμούς. Στον Τάραντα θα δούμε τη γραφική του παραλία και το παλιό ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Λέτσε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΚΟΡΙΛΙΑΝΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ –ΚΑΛΗΜΕΡΑ- ΜΠΑΡΙ– ΕΝ ΠΛΩ Πρωινό και περιήγηση στο Λέτσε, χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για Κοριλιάνο και ακολούθως για την Στερνατία με τα υπόγεια ελαιοτριβεία καθώς και τον Καλημέρα με το έντονο Ελληνικό στοιχείο . Στη συνέχεια αναχώρηση για Μπάρι, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ημέρα: ΕΝ ΠΛΩ –ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ– ΚΙΛΚΙΣ Άφιξη στο λιμάνι αποβίβασης μας, την Ηγουμενίτσα και άμεση αναχώρηση για Κιλκίς μέσω Εγνατίας οδού

Για πληροφορίες
τηλ: 6937881237