Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Συνάντηση Αγαθοπούλου με τους αιγοπροβατοτρόφους Κιλκίς

Χθες, Παρασκευή 24/5 η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ε. Αγαθοπούλου συναντήθηκε με τη διοίκηση του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Κιλκίς με αφορμή τη δραματική μείωση της ρευστότητας στον κλάδο. Κοινό τόπο στην συνάντηση αποτέλεσε η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να απαξιώσει την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, μια παραγωγή και έναν κλάδο που θα μπορούσε να αποτελέσει στήριγμα της ελληνικής οικονομίας.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου , του ρεύματος και των ζωοτροφών καθιστούν απαγορευτικό το κόστος παραγωγής, ενώ η ύφεση στην οικονομία, η έλλειψη ρευστότητας και οι πολύμηνες επιταγές, μετακυλύουν το βάρος στον παραγωγό και τον φέρνουν στα όρια της εξαθλίωσης.

Ακόμα και η καταβολή των επιδοτήσεων, όπως και η επιστροφή του ΦΠΑ δεν γίνεται σταθερά και σε τακτές ημερομηνίες και δικαίως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που με τη σειρά τους δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους, είναι καχύποπτοι απέναντι στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι όλα αυτά οφείλονται σε επιταγές της τρόικα.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υποστηρίζει μια πολιτική που στο εσωτερικό θα προβλέπει εγγύηση κατώτερων τιμών, κατάργηση μονοπωλίων στις προμήθειες, βελτίωση υποδομών και μείωση ενεργειακού κόστους και συντελεστών ΦΠΑ, ενώ στο ευρωπαϊκό επίπεδο θα θέτει επιτακτικά την επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ 2014-2020 προς όφελος του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου. Μια πολιτική που θα ξανακάνει την εγχώρια κτηνοτροφία ποιοτική, αποδοτική και μοχλό ανάπτυξης της χώρας.

4 σχόλια :

 1. Τι να πεις εσύ με τους προβατάδες κοπέλα μου. Έχεις μυρίσει ποτέ σταύλο ?
  Άντε τράβα σε καμια καφετέρια να κάνεις προεκλογικό αγώνα ξαφνικά σε νοιάξανε και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ayta ta grafeis esi h o mpampa soy giati sthn boyli den anigis to stoma soy para mono ota xeretas ton astinomiko ton psilo enoo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανυπομονώ να σε δω στα παράθυρα, σε πάνελ ή σε εκπομπή κάποια στιγμή....
  Αλλά ίσως σε συμβούλεψαν να αποφεύγεις τις κακοτοπιές!!
  Μια άλλη ιδέα είναι να έχεις bluetooth καρφωμένο στο αυτί, κάτω από τα μαλλιά να μην φαίνεται και να σου λέει ο μπαμπάς τι να πεις γιατί δεν μπορείς ρε κοπελιά!!!Θα στο λέω μέχρι να το καταλάβεις ή να γίνει κάποιο θάυμα και να αρχίσεις να μιλάς και να σκέφτεσαι μόνη σου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Bre ante parata mas koritsaki se barethikame me ta poiimatakia sou kai tis aiides pou grafei o mpampakas soy

  ΑπάντησηΔιαγραφή