Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ερώτηση του ΚΚΕ με θέμα την απογραφή ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ και θεώρηση βιβλιαρίων τους.

"Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι) για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους (των έμμεσα ασφαλισμένων και των ιδίων στις περιπτώσεις που απαιτείται), αφού προσπαθούν να εξυπηρετηθούν από τη μοναδική υπηρεσία, που υπάρχει σε όλη την περιφέρεια Αττικής. 
Οι ελλείψεις προσωπικού, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιακών μονάδων του δημοσίου (από πέρυσι έχουν κλείσει 7 παραρτήματα του ΟΠΑΔ στην Αττική) έχουν οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία, έξοδα για τις μετακινήσεις και σε χαμένα μεροκάματα εργαζόμενους και συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

Εάν στα 450.000 έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων που κατοικούν στην Αττική προστεθούν και οι χιλιάδες των περιπτώσεων των έμμεσα ασφαλισμένων μελών των εν ενεργεία Δημοσίων υπαλλήλων, για τα οποία απαιτείται προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (ενήλικα τέκνα που δικαιούνται ασφάλισης, σύζυγοι κλπ.) στα γραφεία του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ στην Αττική, γίνεται αντιληπτό εύκολα γιατί για πολλές μέρες υπήρχε αυτή η κατάσταση στην απογραφή - θεώρηση των βιβλιαρίων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση από μεριάς του Υπουργείου της παράτασης για την Αττική της θεώρησης - απογραφής των βιβλιαρίων μέχρι τις 31/10/2013, «της ενσωμάτωσης του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και της διεύρυνσης του δικτύου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Δημοσίου από τις δομές του ΙΚΑ στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα» δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αφού έχουν ήδη κλείσει και υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και οι υπάλληλοί του έχουν μειωθεί τα τελευταία δυο χρόνια κατά 40% περίπου (πανελλαδικά από 10.000 είναι τώρα 6.000 περίπου και στην Αττική από 4.500 είναι 2.600).

Εξάλλου παρόμοια κατάσταση αντιμετώπισαν πριν από μερικούς μήνες και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ για την ετήσια θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Τα αντιασφαλιστικά – αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ορθώνουν συνεχώς και νέα εμπόδια στην ασφαλιστική κάλυψη και την πρόσβαση στην ήδη κουτσουρεμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των μελών των οικογενειών τους.

Θεωρούμε ότι η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υγείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αποτελεί βασικό και σύγχρονο αίτημα, που πρέπει να καλυφθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για:

· Την άμεση και απρόσκοπτη θεώρηση-απογραφή των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ με την άμεση ενίσχυση σε προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών και

· Την εξασφάλιση της πρόσβασης δημόσιας και δωρεάν υγείας, σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο βουλευτής
Σπύρος Χαλβατζής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.