Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Άμεση πληρωμή του ΦΠΑ στους αγρότες ζητά η ΠΑΣΥ

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ καταγγέλλει την πολιτική οικονομικής αφαίμαξης, του όποιου πενιχρού εισοδήματος έχει μείνει στους μικρομεσαίους αγρότες, από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια των αποφάσεων της ΕΕ. Αφού πρώτα μείωσε την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες από 11% στο 6%, στα πλαίσια της πολιτικής της, την κρίση των καπιταλιστών να την πληρώσει ο λαός, έρχεται τώρα και εντείνει τη λιτότητα σε βάρος της αγροτιάς. 
Έτσι:
- Καθυστερεί την καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.

- Χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον ΕΛΓΑ ως εργαλείο (με τις αυθαίρετες τιμές παραγωγού που χρησιμοποιεί) να καθυστερήσει παραπέρα την πληρωμή του ΦΠΑ για πάνω από 7 μήνες ή ακόμα και να μην αποδοθεί στους αγρότες αν δεν έχουν αποδεικτικά στοιχεία όπως είναι τα τιμολόγια συλλογής του 2012 για το βαμβάκι, σιτηρά, καλαμπόκι κ.ά που είναι αδύνατον να έχουν οι παραγωγοί ή το ξεπέρασμα της στρεμματικής παραγωγής στα οπωροφόρα δένδρα ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, κλπ. ) και ενδέχεται ή να χάσουν την επιστροφή του ΦΠΑ ή να καθυστερήσει η πληρωμή του ΦΠΑ κατά 7 με 8 μήνες!

Αυτή η πολιτική με τα απανωτά χαράτσια, τους φόρους, το πετρέλαιο, το μεγάλο κόστος παραγωγής και τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, είχε καταγγελθεί και ήταν αυτό που οδήγησε τους αγρότες στο δυναμικό μπλόκο της Νίκαιας. Η ΠΑΣΥ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης-ΕΕ και στήριξε με όλες της τις δυνάμεις τα αιτήματα και τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τους καλεί μέσα από τις Ομοσπονδίες τους και τους Αγροτικούς Συλλόγους να δραστηριοποιηθούν για να μην περάσουν οι πολιτικές του ξεκληρίσματος. Να απαιτήσουν να πληρωθούν άμεσα το ΦΠΑ και να αποσυρθούν τα εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση.

Αυτή η συγχρονισμένη, σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την οργάνωση και την κοινή πάλη τους με τους εργαζόμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Μόνο μια τέτοια λαϊκή συμμαχία μπορεί να βάλει φρένο και στην πορεία να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζούμε. Να ανοίξει ο δρόμος για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας που θα αξιοποιεί μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού και θα παράγει πρώτες ύλες για την μεταποιητική βιομηχανία δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε πορεία ρήξης με την ΕΕ και την ΚΑΠ και όταν τα βασικά μέσα παραγωγής και η γη γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.