Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Θέμης Ανθρακίδης: "700.000 ευρώ για το νοσοκομεία Κιλκίς" (Video)


"Με την ευκαιρία της έγκρισης του προγράμματος προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στα πλαίσια της «εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων», δέον είναι να αναφερθεί, ότι ενώπιον της «χρηματοδοτικής ένδειας» που υπάρχει αυτόν τον καιρό -λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας- το Νοσοκομείο με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να πετύχει την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού και ένταξης του ιδρύματος στο παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα αυτό είναι κάτι ανάλογο με τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά οι διαδικασίες έγκρισης και υλοποίησης τους είναι μακράν πιο ευέλικτες και πιο ταχείες.

Το πρόγραμμα είναι της τάξεως των 700.000 ευρώ και εγκρίθηκε για τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και το Κ.Υ. Πολυκάστρου.

Μέσα σε αυτόν τον προϋπολογισμό υπάρχει ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (αναισθησιολογικά μηχανήματα, απινιδωτές, τεστ κόπωσης, κλίβανοι, ακτινοσκοπικά μηχανήματα κ.λ.π) χειρουργείων ο οποίος όταν παραληφθεί, κάτι που θα γίνει σχετικά άμεσα, θα καταστεί δυνατόν να εξοπλιστεί η Γ' Πτέρυγα του Νοσοκομείου, εκεί όπου θα στεγασθούν τα χειρουργεία. Επίσης, εντός του προγράμματος αυτού υπάρχουν και δύο ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, που είναι άκρως απαραίτητα για το νοσοκομείο μας.

Αυτό το γεγονός θα αναβαθμίσει κάθετα την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του ιδρύματος μας και θα υλοποιήσει μέρος ενός οράματος, αυτό της λειτουργίας της Γ' Πτέρυγας η οποία μέχρι τούδε παραμένει αναξιοποίητη.

Η παραπάνω χρηματοδότηση εκρέει από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Ταμείο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στην προσπάθεια «άγρευσης» εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης -μια που η κρατική χρηματοδότηση αυτόν τον καιρό είναι φειδωλή- δημιούργησε ομάδα εργασίας η οποία μεταξύ των άλλων προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον αντίστοιχες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης."

19 σχόλια:

  1. ήμουν από τους διστακτικούς ως προς την επιλογή του Υπουργείου για τη διοίκηση του νοσοκομείου.Ωστόσο οφείλω πλέον να παραδεχτώ ότι ο συγκεκριμένος νέος αξίζει να βρίσκεται εκεί.Ακούγονται πολλά κ καλά σχόλια γι αυτόν.Συνέχισε έτσι κ δεν θα ΄χασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ ήμουν από τους πρώτους που έκραζα και έβριζα....εν τέλει όμως πλέον ο κ. Ανθρακίδης μιλάει με αριθμούς και ντοκουμέντα...τόσα χρόνια οι άλλοι διοικητές απλά τσιμπούσαν το μισθό...ίσως τελικά ο ντόπιος το πονάει το νοσοκομείο πιο πολύ από τα ξένα golden boys

    Μπράβο σας κ. Ανθρακίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το νοσοκομείο μας πρέπει να γκρεμιστεί κ να ξαναχτιστει από την αρχή αλλα ποιος να το κάνει. Τόσοι πολιτικοι περάσανε και δεν ακουμπησαν που ήταν ο Φλωρίδης κ ο Κιλτιδης που κάνανε και πρόεδροι του νοσοκομείου κ το ρήμαξαν;
    Μετά έγιναν κ βουλευτές κ ριμαξαν τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai pou einai twra i topiki koinvnia na stirixei to nosokomeio tis pou einai oi arxes kai oi foreis tou topou?
    Mono panugurakia xeroun na organwnoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε Θέμη σε είχα ψηφίσει και στο ΤΟΣΥΝ, χάρη των φίλων σου που με κουβάλησαν για να σε τιμήσουν....

    Αλλά τώρα που σε άκουσα, από αυτό το πόστο, χαίρομαι για εκείνη την ψήφο....είσαι από τους λίγους νέους που είναι προσγειωμένοι και βαθιά μορφωμένοι!

    Μπράβο....

    Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι,ναι...πολύ βαθιά μορφωμένος...σε βαθμό μη αναστρέψιμης παραμόρφωσης...ρε δεν κόβετε τις π@π@ρες λέω εγώ, μας πρήξατε με τα στημένα σχόλια.

      Διαγραφή
  6. 1. Ο ήχος σας είναι χάλια δεν ακούγεται τίποτα
    2. Ο δημοσιογράφος δεν είναι δημοσιογράφος αλλά μανάβης στη λαικη αγορά
    3. Το σκηνικό είναι εντελώς πρόχειρο
    4. Κατά τα άλλα ο τύπος καλά τα λέει να δούμε αν θα τα κάνει κιόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή συνέντευξη σπάνιος ο νεαρός για το Κιλκίς αλλιώς τους είχαμε συνηθήσει τους νέους μας, Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά μας πήρατε τ αυτιά για το νοσοκομειο πρωτο θεμα καθε μερα το κανετε εδώ πάει να καταρεύσει η δημοσια υγεια και σεις πανυγυριζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αθρακίδη είσαι ψωνάρα...αλλά μιλάς καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Ανθραξ πετυχημένος διοικητής του Νοσοκομείου....χα,χα,χα,χα....κ μόλις σε 4 μήνες.Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εδώ φαίνεται το πόσο επιτακτικό είναι η νέα γενιά να παραγκωνίσει την παλαιά.
    Συγκρίνετε τον δημοσιογράφο που είναι πάνω από 55 από ότι φαίνεται με τον διοικητή που είναι καμια 30ριά και βγάλτε συμπέρασμα. Και να συγκρίνετε σε όλα. Από το επίπεδο λόγου μέχρι την τεχνογνωσία και μέχρι τον τόνο της φωνής.
    Σε τι υπολοίπεται ο νέος? Σε τίποτα. Η σύγκριση είναι συντριπτική υπέρ του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω δεν ξερω τι λέτε αλλα το Σαββατο περπατούσε με 4 πιπίνια στο πεζόδρομο που νόμιζες πως ηταν τρακτέρ με δισκοζβαρνες!!!! Μπραβο του αν και κοντούλης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και σούπερ γκόμενος ο Ουρακοτάγκος...θα ξεράσω.
      Θέμη κόψε την πλάκα.η προπαγάνδα έχει και τα όριά της

      Διαγραφή
  13. Και την Κυριακή ήταν στην πισίνα με μοχιτο και μαργαρίτες και 5 γκόμενες, τον είδα, ήμουν κι εγώ εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επιτρέψτε μου ένα βρωμόλογο: Ο Μάο έλεγε όταν νομίζεις ότι έχεις τέσσερα αρχίδια μη νομίσεις ότι είσαι υπεράνθρωπος, να είσαι βέβαιος ότι εκείνη τη στιγμή σε γαμάνε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που έχεις 2 αρκίδια τους γ@μάς όλους?

      Διαγραφή
  15. Ποιο χαμηλά δεν μπορείς να το κατεβάσεις το επίπεδο Χαραλαμπίδη αφού αναρτάς τέτοιες βρυσιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.