Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διήμερο προβολών, με τις βραβευμένες ταινίες του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που, σε συνεργασία με την εταιρεία NMOS, το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, και η Κινηματογραφική Εταιρεία KOYINTA, θα παρουσιάσουν σε ένα διήμερο προβολών, με τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της ΠΚΜ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία, που έχει ως στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και την ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής έκφρασης, με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτουμε. Ο πολιτισμός είναι ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο ανήκει σε όλους τους πολίτες. Από την πλευρά μας, μεριμνούμε για την ενίσχυση κάθε πολιτισμικής δράσης, όπως είναι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, που προσφέρει στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο βραβευμένες ταινίες υψηλών προδιαγραφών, οι οποίες αναδεικνύουν την κινηματογραφική τέχνη και νέους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια των προβολών θα προβληθούν 13 ταινίες μικρού μήκους και τα δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας. Μέσα από τις προβαλλόμενες ταινίες θα αναδειχθούν ζητήματα, όπως η αισθητική αρτιότητα, η αισθητική αναζήτηση με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, που αναδεικνύουν την αισθητική δύναμη και τις ιδιαιτερότητες των εικόνων και των μορφών της αφήγησης.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι μέσα από το φεστιβάλ υπογραμμίζεται ο σημαντικός ρόλος του κινηματογράφου στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτισμικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας, καθώς και της συγκρότησης και της προώθησης της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας, μπορείτε να απευθύνεστε στην εταιρεία NMOS (Παυσανία 21, Άνω Τούμπα, τηλ: 2310286962 και κινητό 6944181772, www.nmos.gr e-mail: info@nmos.gr)

· Δικτυακός τόπος του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας (International Digital Film Festival): www.shortfilmfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.