Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ξεκινά σήμερα στο Κιλκίς το 1ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο

Ξεκινά σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου  και ώρα 8.30μμ στο Επιμελητήριο Κιλκίς το 1ο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κιλκίς με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία των ταινιών από:

-Πρεσβεία της Ισπανίας

-Πρεσβεία της Αργεντινής

-Πρεσβεία του Ισημερινού

-Πρεσβεία της Κούβας

-Ινστιτούτο "Θερβάντες"
Πριν από την προβολή θα έχουμε εμφάνιση της εφηβικής ομάδας κρουστών του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς υπό το δάσκαλο κρουστών οργάνων Λευτέρη Αγγουριδάκη

Πρώτο φιλμ από τον Ισημερινό:
Υπόθεση της ταινίας:

(Παέγια με πιπεριές), Galo Urbina, 2007, 80ʼ (Ισημερινός)

Το θέμα της ταινίας είναι η επικοινωνία ανάμεσα στους ισπανούς και τους λατινοαμερικάνους μετανάστες και οι διάφορες εμπειρίες των τελευταίων στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στο νέο τους κοινωνικό περιβάλλον. Ο νεαρός Γουαμάν από τον Ισημερινό, πηγαίνει στην Μαδρίτη προσκεκλημένος του φίλου του Κόκο, ο οποίος υποτίθεται πως ζει εκεί μια άνετη ζωή. 

Πιάνει δουλειά και αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δυο συναδέλφους του, την συμπατριώτισσά του Χασίντα και την ισπανίδα Αντρέα. Παράλληλα, ένας άλλος έφηβος μετανάστης, μπαίνει σε μια ομάδανεαρών περιθωριακών, λόγω του έρωτά του για μια κοπέλα της ομάδας.

Στις περιπέτειες αυτών των ηρώων ζούμε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από κοινωνικές και συναισθηματικές συγκρούσεις, που κανείς δεν παραδέχεται αλλά όλοι βιώνουν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.