Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

13η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών, το Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το Πελίτι από το 1999, στο Μεσοχώρι που ανήκει στο Δήμο Παρανεστίου Ν. Δράμας. Αγρότες, ακτιβιστές, ερευνητές, φοιτητές και χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα μέρη του κόσμου έρχονται να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με την καλλιέργεια των ντόπιων ποικιλιών. 
Η γιορτή έχει ελεύθερη είσοδο και η πόρτα για το κοινό θα ανοίξει στις 10:30. Όλα είναι προσφορές, εκτός από έναν πάγκο του Πελίτι, τα έσοδα του οποίου στηρίζουν οικονομικά τη γιορτή και τις δράσεις του Πελίτι.

Παρακαλούμε αν πέσει στην αντίληψη σας κάποια οικονομική συναλλαγή μέσα στα όρια του κτήματος, πέρα του συγκεκριμένου πάγκου, να μας ενημερώσετε.

Ομιλίες – εργαστήρια Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι ομιλίες καλλιεργητών, αγροτών, ακτιβιστών επιστημόνων κ.λ.π παρουσιάζοντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Παράλληλα με τις ομιλίες λειτουργούν και εργαστήρια για διάφορα θέματα

Δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά Η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κοζάνη έχει αναλάβει από το 2010 το εργαστήριο δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά.

Το τραπέζι της αγάπης Στη 1:00 το μεσημέρι θα υπάρχει κοινό γεύμα για όλους με παραδοσιακές ποικιλίες. Τα φαγητά είναι προσφορά των καλλιεργητών που παίρνουν μέρος στη γιορτή και φίλων. Μπορείτε να φέρετε και εσείς κάτι για το κοινό τραπέζι π. χ ψωμί, λάδι, τυρί, ελιές, πίτες, γλυκά, φρούτα κ.α. Η εκδήλωση κλείνει με παραδοσιακό πρόγραμμα.

Πώς θα φτάσετε στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου
Το Μεσοχώρι είναι οικισμός που ανήκει στο Δήμο Παρανεστίου Ν. Δράμας. Είναι χτισμένο κοντά στις όχθες του ποταμού Νέστου σε υψόμετρο 120 μέτρων και σε απόσταση 40 χμ από την πόλη της Δράμας, 48 χμ από την Ξάνθη, 72 χμ από την Καβάλα, 105 χμ από την Κομοτηνή, 205 χμ από τη Θεσσαλονίκη και 715 χμ από την Αθήνα. Από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, μέσω Καβάλας, 110 χμ και μέσω Κεχροκάμπου 50 χμ.

Το Μεσοχώρι είναι στη μέση περίπου της επαρχιακής οδού Δράμας-Ξάνθης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο χάρτη της περιοχής
http://www.peliti.gr/pages/map_1.htm

Στο Μεσοχώρι μπορείτε να έρθετε με το ΚΤΕΛ Δράμας ή Ξάνθης και με το τρένο ως το Παρανέστι. Το Μεσοχώρι απέχει 2 χιλιόμετρα από το σταθμό του τρένου και την έδρα του Δήμου, το Παρανέστι.

Χρήσιμα τηλέφωνα:

ΚΤΕΛ Δράμας 2521032734

http://ktelxanthis.gr/drama.html

ΚΤΕΛ Ξάνθης 2541022684

ΟΣΕ Δράμας: 2521032444

ΟΣΕ Ξάνθης: 2541022581

http://tickets.trainose.gr/dromologia

Μη ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα (είναι απαραίτητα), ένα στρωσίδι για να κάτσετε στο γρασίδι, καλή διάθεση, συνεργασία και υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.