Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013 η έκθεση «Η Επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία»

Για ακόμη 10 ημέρες θα βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου η έκθεση με τίτλο: «Η επανάσταση του 1821 στη Μακεδονία», την οποία συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo A.E.
Στην έκθεση εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό σπάνια τεκμήρια της Παλιγγενεσίας του Έθνους, όπως η πρωτότυπη προκήρυξη της επανάστασης στη Μολδοβλαχία και προσωπικά αντικείμενα ένδοξων αγωνιστών.

Οι παλάσκες και το καριοφίλι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι πιστόλες του Αθανάσιου Διάκου και του Μακρυγιάννη και η πριονωτή σπάθα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που μπορούν να δουν όσοι επισκέπτονται την έκθεση, στο δεύτερο όροφο του Υπουργείου.

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό:

-Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-16.00

-Σάββατο και Κυριακή: 09.00-14.00

Για ομαδικές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα αρμόδια στελέχη του ΥΜΑΘ στα τηλέφωνα:

-Ηλίας Ιωσηφίδης (προϊστάμενος Τμήματος Παιδείας, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Θρησκευμάτων του ΥΜΑΘ) 2310 379168

-Νίκος Λιαδάκης 2310 379530

-Δήμητρα Παναγιωτίδου 2310 379332

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.