Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Αγαθοπούλου: "Γρήγορο Internet για όλα τα χωριά του ν. Κιλκίς"

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ε. Αγαθοπούλου με θέμα την αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο απομακρυσμένων και όχι μόνο χωριών του Ν. Κιλκίς, υποστήριξε πως το ίδιο «έχει αρμοδιότητα μόνο για την παροχή Καθολικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ», με άλλα λόγια ότι είναι υπεύθυνο για την καθολική τηλεπικοινωνιακή κάλυψη του πληθυσμού, «σε ταχύτητες που επιτρέπουν τη λειτουργική πρόσβαση στο διαδίκτυο», ξεκαθαρίζοντας πως «Η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, με υψηλότερους ρυθμούς ταχυτήτων, παρέχεται με εμπορικούς όρους, από τους εμπορικούς παρόχους των ηλεκτρονικών επικοινωνιών». Σε σχέση με τη βασική υποχρέωση της Καθολικής Υπηρεσίας, το Υπουργείο παραπέμπει στην ΕΕΤΤ, δηλώνοντας πως «Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) πρόκειται να απευθύνει ερώτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΤΕ σχετικά με την εξασφάλιση ή μη της λειτουργικής πρόσβασης στο διαδίκτυο των χωριών του Νομού Κιλκίς. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα τότε η ΕΕΤΤ θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του θέματος». 

Τα προβλήματα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Στη συνείδηση των πολιτών και ειδικά των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας είναι καταγεγραμμένη η ανικανότητα και η αδιαφορία της κυβέρνησης.

 Είναι, όπως και να το κάνουμε, αδιανόητο στην εποχή της πολυδιαλαλούμενης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η ελληνική πολιτεία να μην έχει καν καταγράψει τα προβλήματα στην ελληνική επικράτεια. 

(Κι αυτό εξηγεί εν πολλοίς την άρνηση και του Υπουργείου Υγείας να απαντήσει στην αντίστοιχη ερώτηση της βουλευτή για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιατροί και πολίτες καθημερινά στα χωριά τα οποία δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο).

Καμιά μέριμνα, καμιά πρόβλεψη, καμιά μελέτη.
Το κοκτέιλ μνημονιακών πολιτικών και μακράς παράδοσης κυβερνητικής αδιαφορίας και αδιαφάνειας φτάνει στις μέρες μας στο ζενίθ του. Οι πολίτες καλούνται να πεισθούν για το αδύνατο μιας εναλλακτικής, καλούνται να σκύψουν το κεφάλι και πειθήνια να συμβιβαστούν με τις «άνωθεν» επιταγές. Καλούνται να ξεχάσουν τα κεκτημένα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, καλούνται να αποφεύγουν τη διεκδίκηση καλύτερων όρων για τη ζωή τους. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν υπάρχουν μονόδρομοι κι η διεκδίκηση είναι μια διαρκής υπόθεση. Όπου οι πολίτες διεκδικούν, όπου απαιτούν και προτείνουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί, απαιτεί και προτείνει μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.