Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις Βρυξέλλες

Μία σημαντική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα 22 μέλη της αποστολής του Επιμελητηρίου Κιλκίς κατά την επίσκεψη και παραμονή τους στις Βρυξέλλες. 
Η αποστολή παρέμεινε στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου επί 11 ημέρες πραγματοποιώντας παράλληλα επισκέψεις σε περιοχές με σκοπό την ενημέρωση για θέματα του προγράμματος εκπαίδευσης. Μια τέτοια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Σαρλερουά, την πόλη με τα ονομαστά ορυχεία όπου έχουν εργαστεί πολλοί Έλληνες μετανάστες. Στο Σαρλερουά είχε την έδρα της η Εταιρεία-Σύμβουλος που είχε αναλάβει την εκπαίδευση στο πρόγραμμα “Πράσινη αειφορική ανάπτυξη”. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στις Βρυξέλλες ήταν ενταγμένη στο γνωστό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo Da Vinci που είχε ως πυρήνα την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και της επιχειρηματικότητας μέσω της δια βίου μάθησης.

Κατά τις ημέρες της παραμονής στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης προγραμμάτισε και συνάντηση της αποστολής με Έλληνες Ευρωβουλευτές σε χώρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και ο κ. Τονικίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Ευρωβουλευτές για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους πρώτα να παραμείνουν σε λειτουργία και στη συνέχεια να αναπτυχθούν με όπλο την εξωστρέφεια.

Κατά τη συνάντηση κατέστη σαφής η ανάγκη για πληρέστερη και αμφίδρομη ενημέρωση ώστε να γίνει δυνατή η εκμετάλλευση όλων των ευκαιριών και δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Η Ελληνική αποστολή οργάνωσε συνάντηση στο γραφείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Εκεί παραβρέθηκαν , εκτός από Ευρωβουλευτές, και Έλληνες εργαζόμενοι στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο. Στους καλεσμένους προσφέρθηκε Κιλκισιώτικο κρασί που η αποστολή φρόντισε να διαθέτει, προσφορά οινοποιών του νομού.

Η συνάντηση κύλησε σε κλίμα ευχάριστο αλλά και ωφέλιμο. Συμφωνήθηκε η ανταλλαγή ολιγοήμερων επισκέψεων αντιπροσωπειών του νομού και των εργαζομένων Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην ανταλλαγή των επισκέψεων θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι και επιχειρηματίες από άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου το πεδίο ενημέρωσης να είναι ευρύτερο.

Κατά την παραμονή στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε μια επαφή και μια συμφωνία που άνοιξε θεαματικά τους ορίζοντες στον τομέα της ενημέρωσης του κόσμου του επιχειρείν. Μεταξύ του Επιμελητηρίου Κιλκίς και της τηλεόρασης του Ευρωκοινοβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη η υπογραφή σύμβασης για την μετάδοση των συνεδριάσεων και άλλων δραστηριοτήτων του Ευρωκοινοβουλίου μέσω ειδικού προγράμματος στο διαδίκτυο με πρόσβαση για κάθε μέλος του Επιμελητηρίου.

Η σύμβαση θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παύλο Τονικίδη και από τον επικεφαλής της Europarl TV κ. Γεώργιο Κασιμάτη.





1 σχόλιο:

  1. Ολο ταξίδια είναι το παλικάρι,τι ανάγκη έχει αυτός,εμείς δεν έχουμε λευτά να πληρώσουμε τους κλεφτοφόρους και γι'αυτόνα ο μήνας έχει ενιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.