Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Καταγγελία ΠΑΜΕ για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη


"Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας « ΑΓΓΕΛΟΣ  ΣΑΚΑΛΟΓΛΟΥ-ΠΛΕΥΣΗ- ΜΟΝ. ΕΠΕ» , στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εχθές υπήρξε θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με συνέπεια το τραγικό θάνατο συναδέλφου.

Η αύξηση των ωρών εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση για την ολοκλήρωση της παραγωγής, η ελλιπής συντήρηση των μηχανημάτων και των εργαλείων, καθώς και τα μηδαμινά μέτρα προστασίας και πρόληψης, αποτελούν τους πραγματικούς λόγους που προκαλούνται τα εργατικά ατυχήματα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων βγαίνουν από το αίμα των εργατών. Η τακτική αυτή θωρακίζεται από την πολιτική των κυβερνήσεων, που θεωρεί την ανταγωνιστικότητα και τη κερδοφορία σαν αγαθό υπέρτερο και της ανθρώπινης ζωής.

Γ’ αυτό άλλωστε οι νόμοι του κράτους αποδυναμώνουν έως εξαφανίσεως τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που πρέπει να ασχολούνται με  τα ζητήματα ασφάλειας  και αναθέτουν τον έλεγχο σε ιδιώτες μισθοδοτούμενους από τους ίδιους τους «ελεγχόμενους» εργοδότες.

Τώρα είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα, η άνοδος της μαχητικότητας και της ενότητας απέναντι στην εργοδοσία.
Απαιτούμε την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το κράτος, την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. 

Καλούμε τους εργάτες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να προστατέψουν τη ζωή τη δικιά τους, των οικογενειών και των παιδιών τους. Να ανατρέψουν την πολιτική εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ που σκοτώνει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.