Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"Είναι τραγικό το να χάνονται ζωές ανθρώπων στο δρόμο"

Υπογράφει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
"Στον κατάλογο των χιλιάδων θυμάτων από τον ασίγαστο «πόλεμο» που διεξάγεται στους ελληνικούς δρόμους, προστέθηκε χτες με τραγικό τρόπο και το όνομα της τροχονόμου που έχασε τη ζωή της στην Λ. Κηφισίας, πάνω στην προσπάθεια να ρυθμίσει την κυκλοφορία.
Στην πραγματικότητα, η άτυχη τροχονόμος όπως καθημερινά και οι συνάδελφοί της, πάσχιζε να «ρυθμίσει» ό,τι αδιαφόρησε ή δεν μπόρεσε να ρυθμίσει η Πολιτεία για δεκαετίες ολόκληρες, ό,τι μας κατατάσσει κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις στις στατιστικές θυμάτων από τα τροχαία ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, μπαίνοντας τελικά και η ίδια στις στατιστικές αυτές.

Στην Ελλάδα του 2013, το να χάνονται τόσο τραγικά ζωές ανθρώπων στο δρόμο, την ώρα που προσπαθούν να τον κάνουν πιο ανθρώπινο και ανεκτό για τους χρήστες του, φέρνει με τον χειρότερο τρόπο στην επικαιρότητα τις διαχρονικές ευθύνες επιλογών και πολιτικών που θέλουν την οδική ασφάλεια δευτερεύουσα υπόθεση στα δημόσια πράγματα και τη ζωή των πολιτών, και όχι οργανικά ενταγμένη στην εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και τα έργα υποδομής.

Συντετριμμένοι και με τη σκέψη στην οικογένειά της, ευχόμαστε να βρουν τη δύναμη να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές τους και να είναι ο άδικος χαμός της τροχονόμου ορόσημο για να αλλάξουμε επιτέλους πορεία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.