Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Νέα διάταξη και δικαιολογητικά για προσωρινή καλλιέργεια

Ενόψει του νέου νόμου 4099/20-12-2012, ΦΕΚ 250Α και συγκεκριμένα του Άρθρου 168 (Τροποποίηση διατάξεων του νόμου 4061/2012) παρ. 2β στο τέλος του άρθρου 36 του ν. 4061/2012 προστίθεται νέα παράγραφος 13, ως εξής:
13.α) Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που εκμίσθωναν τα τελευταία πέντε χρόνια, πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, αγροτικά ακίνητα, σύμφωνα με την αριθμ. 95/19.5.1975 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (Α’ 180), μπορούν με αίτησή τους προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας της χώρας, να ζητήσουν την παραχώρηση των ακινήτων που μίσθωναν, για χρονικό διάστημα έως τρία (3) έτη, το οποίο δεν δύναται να παραταθεί. Η εν λόγω παραχώρηση χρήσης, ανά ενδιαφερόμενο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εκατό (100) στρέμματα.

β) Η απόφαση παραχώρησης χρήσης εκδίδεται από τον οικείο Περιφερειάρχη. Το τίμημα της παραχώρησης ορίζεται σε πέντε (5) ευρώ/ στρέμμα. Για τους όρους της παραχώρησης ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 11. Μετά τη λήξη της παραχώρησης τα ακίνητα αυτά παραχωρούνται σύμφωνα με τα άρθρα 4 έως 11.

Τα δικαιολογητικά που ζητούνται να προσκομίσουν οι καλλιεργητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραπάνω διαδικασία προσωρινής καλλιέργειας είναι τα παρακάτω:

1.Βεβαίωση από τα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι ο ενδιαφερόμενος είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης και υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στην παραπάνω δήλωση είναι αληθή. (Η βεβαίωση αυτή προκύπτει από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ)

2. Βεβαίωση από τον κατά τόπους Δήμο ότι τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς διακοπή εκμίσθωνε από τον Δήμο κοινόχρηστες εκτάσεις με απόφαση της ΠΥΣ.

3.Απόσπασμα (διάγραμμα) της έκτασης που δήλωνε και που συνοδεύει τη δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2011-2012. (ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ)

4.Υπεύθυνη δήλωση του χρόνου που επιθυμεί να εκμισθώσει την παραπάνω έκταση.

5. Αίτηση του ενδιαφερόμενου για την παραπάνω κοινόχρηστη έκταση που επιθυμεί να εκμισθώσει προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κιλκίς.



Τα παραπάνω δικαιολογητικά καθώς και η αίτηση κατατίθενται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κιλκίς.



Επιπρόσθετα, ενημερώνουμε ότι η καθυστέρηση στην εξέταση από την Επιτροπή Θεμάτων Γης των αιτήσεων που αφορούν στα άρθρα 4, 22, 23 του Ν. 4061/2012 οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει σταλθεί στην υπηρεσία μας ακόμη η ψηφιακή βάση δεδομένων από τον αρμόδιο φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.