Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Προωθείται η ανακύκλωση στο Δήμο Παιονίας

"Στον δήμο Παιονίας προωθούμε την ανακύκλωση, στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την οικολογική διαπαιδαγώγηση των πολιτών. 
Υλοποιούμε πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών σε σχολεία του δήμου , αυξάνουμε σταδιακά τους μπλε κάδους ώστε να είναι προσιτοί σε κάθε σπίτι, θέτουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών (σημείο συγκέντρωσης πίσω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου).

Συμμετέχουμε όλοι · Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.23433 50145 όταν έχουμε παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ή μεταφέροντας τες οι ίδιοι στο σημείο συγκέντρωσης.

· Τοποθετώντας τις άδειες συσκευασίες χωρίς οργανικά υπολείμματα στους μπλε κάδους.

· Τοποθετώντας χαρτιά και κουτιά διπλωμένα, για οικονομία χώρου, στους μπλε κάδους.

· Μη πετώντας γκαζόν, κομμένα χόρτα και στάχτη στους κανονικούς κάδους (όλα αυτά έχουν βάρος για το οποίο πληρώνουμε χρήματα στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών).

· Ειδοποιώντας την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ. 2343350145 όταν έχουμε μεγάλα κλαδιά που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε μόνοι μας (για να τα παραλάβουμε παρακαλούμε να είναι δεμένα).

Ο Δήμος μας συγκεντρώνει περίπου 10,000 τόνους σκουπίδια το χρόνο , πολύ περισσότερα από αυτά που αναλογούν στον πληθυσμό μας, το κόστος της υπηρεσίας καθαριότητας είναι περίπου 1,500,000 ευρώ ετησίως και μεταφέρεται στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας.

Με την ανακύκλωση και την σωστή διαχείριση μπορούμε να το μειώσουμε.

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι ώστε να κρατήσουμε το Δήμο καθαρό, η ανακύκλωση δεν είναι μονάχα οικονομία, είναι σεβασμός στο περιβάλλον, είναι πολιτισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.