Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω»

Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 12.00 σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθος, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά) θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη. Στα σημεία συνάντησης, μητέρες από το Πανελλαδικό Εθελοντικό Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό για τις προϋποθέσεις για ένα μαιευτήριο φιλικό προς μητέρα και βρέφος. 
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή. Επίσης, θα γίνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ιστορίες παραβίασης δικαιωμάτων στην γέννα και τον θηλασμό, που θα συλλεχθούν έως και εκείνη την μέρα, και τα συμπεράσματα τους θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια εβδομάδα σεβασμού στην γέννα (IWRC) την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδος.

Στα πλαίσια της δράσης, εμείς οι γυναίκες που απαρτίζουμε το δίκτυο ομάδων υποστήριξης (περίπου 5000 γυναίκες) ζητάμε την υποστήριξή σας στο δικαίωμα να μας σέβονται ως ανθρώπους .. που φέρνουμε στον κόσμο ανθρώπους και όχι ως πορτοφόλια.

Στην Θεσσαλονίκη, σας καλούμε στις 12:00μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή. Ελάτε να μιλήσουμε για τις συνθήκες που επικρατούν στα μαιευτήρια και να ενημερωθείτε για το πως μπορούμε όλοι μαζί να τις αλλάξουμε!

Στις 14:30μ.μ. θα ακολουθήσει, στον χώρο «Μικρόπολις», που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου, ομιλία για τα 10 βήματα για τα φιλικά προς τις Μητέρες και τα Βρέφη, μαιευτήρια, από τον κο. Στέλιο Παπαβέντση, παιδιάτρου - συμβούλου γαλουχίας και κατόπιν η προβολή του ντοκυμαντέρ «Το μωρό μου φτάνει».

Περισσότερες πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη:
Βίκυ Σκορδαλού, 6973980643
Ελεάννα Ιωαννίδου, 6932705289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.