Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τι απάντησε ο Στουρνάρας στην Αγαθοπούλου για το τελωνείο Κιλκίς

Σε απάντησή του στην ερώτηση της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ε. Αγαθοπούλου σχετικά με τη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση του τελωνείου Κιλκίς, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει ένα σενάριο, σύμφωνα με το οποίο το τελωνείο Κιλκίς σχεδιάζεται να υποβαθμιστεί από Α τάξης σε Β τάξης και ότι οι τελικές αποφάσεις για το νέο οργανόγραμμα των υπουργείων θα ληφθούν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης. 
Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, οι αρμοδιότητες του τελωνείου θα είναι τέτοιες ώστε να είναι εξασφαλισμένη η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς χωρίς χρονικές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Ο κ. Στουρνάρας όμως δεν εξηγεί πώς είναι δυνατόν να γίνει αυτό.

Ήδη το τελωνείο λειτουργεί με μικρότερο αριθμό εργαζομένων από αυτόν που απαιτεί το οργανόγραμμά του και η λειτουργία του οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πραγματικά υπερβάλλουν εαυτούς. 

Το γεγονός της αδυναμίας πραγματοποίησης ελέγχων (σε καύσιμα, οινοπνευματώδη, τσιγάρα, αυτοκίνητα κτλ) λόγω υποστελέχωσης, τέθηκε υπόψη του υπουργού κι ο ίδιος, παρά το ότι ερωτήθηκε με σαφήνεια αν η κυβέρνηση εγγυάται το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σήμερα στο υπό υποβάθμιση τελωνείο, δεν έκανε στην απάντησή του καμία σχετική αναφορά.

Όπως ήταν αναμενόμενο δε δόθηκε καμία απάντηση και στο ερώτημα αν οι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών είναι σύμφωνοι με το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες υποβαθμίσεις των τελωνείων σε όλη τη χώρα, γκρεμίζουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη δημιουργία στη χώρα μας συνθηκών για την άνευ όρων δράση του μεγάλου παγκόσμιου κεφαλαίου, με καταστροφικές για την εργατική τάξη συνέπειες.

Με δύο λόγια, ο κ. Στουρνάρας φρόντισε να μας καθησυχάσει για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα προκλητική αδιαφορία για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό του ελληνικού κράτους, τα δημόσια έσοδα και το μέλλον των εργαζομένων.

Η ερώτηση και οι απαντήσεις των συνερωτώμενων υπουργείων βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=0b5de8c9-33e3-4750-a56a-3217f60176ce

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.