Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Διημερίδα με θέμα "Σεξουαλική Ανάπτυξη και Ειδική Αγωγή"



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς δια του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων - Σχολικών Δραστηριοτήτων της, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους: 

1. Δρ. φιλ. Γεώργιο Μανωλίδη , Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 02 .

2. Msc Ελένη Μιχαλοπούλου , Σχολική Σύμβουλο ΠΕ 01 .

3. Dr .Η. Βασιλειάδη , Msc. Σχολικό Ψυχολόγο , ΚΕΔΔΥ Κιλκίς .

στις 03 και 05 Ιουνίου 2013 και ώρες 12:00 έως 15:00, εισαγωγική Διημερίδα με θέμα « Σεξουαλική Ανάπτυξη και Ειδική Αγωγή ».


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ    Α  – είκοσι (20) εκπ/κοι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σεξουαλική  Ανάπτυξη  και  Ειδική  Αγωγή.

Dr .Η.Βασιλειάδης , Msc, Σχολικός  Ψυχολόγος , ΚΕΔΔΥ  Κιλκίς .



03  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013
 ώρες 12:00 – 15:00

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ    Β – είκοσι (20) εκπ/κοι
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Σεξουαλική  Ανάπτυξη  και  Ειδική  Αγωγή.

Dr .Η. Βασιλειάδης , Msc, Σχολικός  Ψυχολόγος , ΚΕΔΔΥ  Κιλκίς .



05  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013
 ώρες 12:00 – 15:00

Η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική ζωή στην Ειδική Αγωγή είναι θέματα καθημερινά. Κυρίως όμως είναι θέματα επιλογών, ικανοποίησης αναγκών, ποιότητας ζωής και σύνδεσης και σχέσης με άλλους ανθρώπους. Παρόλα αυτά οι συζητήσεις γύρω από τα θέματα αυτά προκαλούν στους περισσότερους αμηχανία και ντροπή, με αποτέλεσμα είτε να είναι ελάχιστες είτε να αποφεύγονται συστηματικά.

Στην ημερίδα αυτή θα υπάρξει η δυνατότητα να συζητηθούν η σεξουαλικότητα και η σεξουαλική αγωγή στην Ειδική Αγωγή , οι αντιλήψεις ενηλίκων και εφήβων για το σεξ, οι μύθοι που υπάρχουν, να διερευνηθούν οι γνωστικές ανάγκες των εκπαιδευτικών σχετικά με τα παραπάνω θέματα καθώς και να αναζητηθεί από κοινού ένα νέο στίγμα, που μπορεί να συν-διαμορφώσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κιλκίς και θα έχει τη μορφή βιωματικών διαδικασιών.

Μπορούν να συμμετέχουν έως σαράντα ( 40 ) εκπαιδευτικοί, σε δυο τμήματα , με απώτερο στόχο την υλοποίηση προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής τη νέα σχολική χρονιά, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΚΕΔΔΥ, αξιοποιώντας τα δίκτυα συνεργασίας γονέων – εκπαιδευτικών – εφήβων.

Επισημαίνουμε και τονίζουμε ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι δωρεάν .

Παρακαλούνται οι κ. κ. Διευθυντές – Διευθύντριες και οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να αποστείλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής , όπου θα αναγράφονται τα ονόματα και η ειδικότητα των συναδέλφων, στο email : politistika@dide.kil.sch.gr , ή στο fax 2341029194, σύμφωνα με το υπόδειγμα που ακολουθεί , μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.