Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Όχι στην κατάργηση των σχολείων

Υπογράφει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
"Στις 11/03/2013 η Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) με επιστολή της, που υπογράφει ο πρόεδρος της, προς τον ΥΠΑΙΘΠΑ ζήτησε να κλείσουν 4 σχολικές μονάδες με πάνω από 750 μαθητές και 120 καθηγητές (1ο, 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου, ΣΕΚ Αμαρουσίου).
Σχολεία που λειτουργούν με επιτυχία προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές που εκπαιδεύονται σε αυτά. Με ιταμό ύφος που δεν αρμόζει σε εκπρόσωπο εκπαιδευτικού ιδρύματος, ουσιαστικά ζητεί το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων και στρέφεται κατά των μαθητών, καθώς και κατά των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά. 

Εκατοντάδες μαθητές και οι οικογένειες τους θα αναγκαστούν να αναζητήσουν σχολείο για την εκπαίδευσή τους, ενώ οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, με την κατάργηση των σχολείων, θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση με συνέπεια το φόβο για το εργασιακό τους μέλλον. 

Επικαλείται γενικά και αόριστα διεθνείς(;) πρακτικές για να ενοχοποιήσει τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για υψηλή σχολική διαρροή και χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις, αγνοώντας συνειδητά την πραγματικότητα ή ακόμα χειρότερα διαστρέφοντας την αλήθεια. Παραποιεί την πραγματικότητα όταν μιλάει για ιδιόκτητα κτίρια όταν είναι γνωστό ότι αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Καταγγέλλει το επίπεδο των σπουδών στα σχολεία τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ), την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών που τα στελεχώνουν είναι απόφοιτοι της. Η ακραία και άδικη επίθεση κατά των σχολείων σε συνδυασμό με τις ανακρίβειες και υπερβολές στις οποίες εδράζεται μόνο ως ατόπημα μπορεί να γίνει κατανοητή. 

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε στον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ να επικεντρωθεί να λύσει τα προβλήματα των αποφοίτων της δικής του σχολής και να μην αναλαμβάνει ρόλους που δεν του ανήκουν. Τα ζητήματα της Β/θμιας Εκπ/σης δεν είναι αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ και του εκάστοτε προέδρου της. 

Το ΔΣ της Ο.Λ.Μ.Ε. καταδικάζει την απαράδεκτη επιδίωξη της ΑΣΠΑΙΤΕ για την κατάργηση των σχολείων που οδηγούν στο διωγμό 750 μαθητών και στην εργασιακή ανασφάλεια 120 καθηγητών. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, προς τον οποίο απευθύνθηκε η επιστολή αυτή, να την επιστρέψει ως απαράδεκτη. 

Τέλος, δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση που δέχονται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.