Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Παρεμβάσεις Τονικίδη στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Στο χρονίζον ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων και των απαιτήσεων των σχετικών μ’ αυτά εταιριών επικεντρώθηκε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). 
Η Γενική Συνέλευση διεξήχθη κατά το διήμερο 19-20 Απριλίου στην Άρτα. Με την έναρξη των εργασιών της, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του επίτιμου προέδρου της ΚΕΕΕ και προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γεώργιου Κασιμάτη που απεβίωσε πρόσφατα.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Γ.Σ. ήταν: Τα «Πνευματικά Δικαιώματα», η «Μείωση των Τιμών στην Αγορά», η «Οικονομική Κατάσταση και η Κυβερνητική Πολιτική», η «Χωροταξική και Διοικητική Αδειοδότηση των Επιχειρήσεων», καθώς και ο «Επιμελητηριακός θεσμός».

Το μείζον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων απασχόλησε επί μακρόν τη Συνέλευση, αφού αφορά μία μεγάλη μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου. Αποφασίστηκε λοιπόν η σύσταση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα ασχοληθεί διεξοδικά με το ζήτημα, στην οποία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο κ. Τονικίδης στην τοποθέτηση του για τα πνευματικά δικαιώματα, τόνισε ότι είναι η κατάλληλη περίοδος να εξεταστεί το ζήτημα των δικαιωμάτων από νέα αφετηρία. Τα πνευματικά δικαιώματα μέχρι στιγμής απορρέουν και διέπονται από το νόμο 2121/1993. 

Κατέθεσε μάλιστα πρόταση να προσκληθούν από τα κατά τόπους Επιμελητήρια οι εκτελεστές των μουσικών έργων, οι οποίοι να δηλώσουν αν επιθυμούν να συνεργάζονται και να εκπροσωπούνται από τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων. 

Με τον τρόπο αυτό τα καταστήματα αναψυχής και εστίασης, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν δημιουργούς και εκτελεστές οι οποίοι θα βρίσκονται εκτός της λίστας των εταιριών.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος στην τοποθέτησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη στήριξης του Επιμελητηριακού θεσμού απ όλες τις πολιτικές παρατάξεις και φυσικά από την κυβέρνηση. 

 Η τελευταία οφείλει κάποια στιγμή να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις απαράδεκτες και επιζήμιες για τη χώρα απαιτήσεις των εταίρων και δανειστών μας. 

Η διαρκής πίεση για νέα εισπρακτικά μέτρα πρέπει να ανασχεθεί, αφού τα μέτρα αυτά δεν μπορεί πλέον να τα αντέξει κανείς.
 
Είναι πλέον άμεση ανάγκη για μείωση άμεσων και έμμεσων φόρων για τις επιχειρήσεις, όπως και η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που εξακολουθούν να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Τέλος, έθεσε το επίσης χρονίζον ζήτημα της πάταξης του παραεμπορίου και γενικά της παραοικονομίας, που καταδυναστεύουν τους νόμιμους επαγγελματίες ειδικά της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.