Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μάιος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς – Οι Βιβλιοθήκες ανθίζουν και θυμούνται

Με αφορμή το αποκορύφωμα της Άνοιξης αλλά και το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων [18 Μαΐου) «Μνήμη & Δημιουργικότητα = Κοινωνική Αλλαγή», η Βιβλιοθήκη μας σας προσκαλεί τον Μάιο να πάρετε μέρος σε δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια με θέμα τη Φύση και τα Μουσεία. 
Ελάτε να ανακαλύψετε τις νέες υποδομές μας και να πάρετε μέρος σε δραστηριότητες που προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία, καινοτομία, επικοινωνία και εναλλακτική μάθηση. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που κρύβει! Σας περιμένουμε μικρούς & μεγάλους! 

Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου, 11.30 - 12.30 το πρωί. Χαρούμενες λαμπάδες & πολύχρωμα αυγά. Στολίζουμε τα αυγά της Λαμπρής. Με την Νικολέτα Σουλίδου.
Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή.

Τρίτη 7 & 8,9,10 Μαΐου, 10.30-12.00 το πρωί. Εργαστήριο Ρομποτικής. Ελάτε να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της δημιουργικής ρομποτικής, να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ να συνεργαστείτε και να διαγωνιστείτε.
Με την Robotixlab.
Για παιδιά Γ΄& Δ’ Δημοτικού. Με προεγγραφή.

Τρίτη 7 & 8,9,10 Μαΐου, 12.30-2.00 το μεσημέρι. Εργαστήριο Ρομποτικής. Ελάτε να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της δημιουργικής ρομποτικής, να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ να συνεργαστείτε και να διαγωνιστείτε.
Με την Robotixlab.
Για παιδιά Ε’, ΣΤ΄ Δημοτικού & Α΄,Β΄ Γυμνασίου. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 13 Μαΐου, 6.00-8.00 το απόγευμα. Μοιράζομαι τα χόμπυ μου κι ό,τι αγαπώ: Κοσμήματα από ύφασμα. Ελάτε να φτιάξουμε πρωτότυπα κοσμήματα με πρώτη ύλη το ύφασμα. Με την Ελένη Τσιρώνη.
Για έφηβους και ενήλικες. Με προεγγραφή.

Τρίτη 14 Μαΐου, 5.30-7.00 το απόγευμα. Θα υπάγω εις τους κήπους… Γνωρίζουμε την ποικιλία, την ομορφιά και την χρησιμότητα των κήπων από τους θρυλικούς κήπους της Βαβυλώνας, μέχρι τους βοτανικούς κήπους στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στη συνέχεια μεταμορφώνουμε το γρασίδι της Βιβλιοθήκης σε ένα πολύχρωμο κήπο με λουλούδια. Με την Μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.
Για παιδιά 8-11 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 20 Μαΐου, 5.30-7.00 το απόγευμα. Μεταμορφώνομαι σε έργο τέχνης του Μιρό. Γνωρίζουμε το έργο του μεγάλου ζωγράφου μέσα από μια σειρά από πίνακές του και παίζουμε παιχνίδια μέσα από την ιστοσελίδα του μουσείου του. Στη συνέχεια μεταμορφωνόμαστε οι ίδιοι σε έργο του. Με την Αθηνά Τσιρίκα.
Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 22 & 29 Μαΐου, 5.00-8.00 το απόγευμα. (2 συναντήσεις) Μελετώντας (με) την Google. Παρόλο που περνάμε ώρες με την Google, γνωρίζουμε άραγε να χρησιμοποιούμε καλά και να «εκμεταλλευόμαστε» στο έπακρο τις υπηρεσίες της; Παρτε μέρος στο εργαστήριο αυτό και ανακαλύψτε το «μονοπάτι» για την καλύτερη χρήση! Υπεύθυνος εργαστηρίου: Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος, ΕΜΠ και webvistas. Διδάσκων: Α. Ζιούπος, ΑΠΘ και webvistas. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στη Βιβλιοθήκη φορητό υπολογιστή.
Για μαθητές Ε´και ΣΤ´ Δημοτικού και την ενήλικη συνοδεία τους. Με προεγγραφή.

Συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις προτάσεις σας για τους κύκλους συναντήσεων «Μοιράζομαι τα χόμπι μου κι ό,τι αγαπώ».

Συμμετέχουν οι Βιβλιοθήκες από το:
Δήμο Θεσσαλονίκης: Άνω Πόλη, Ξηροκρήνη, Ορέστου, Χαριλάου
Δήμο Καλαμαριάς: Δανιηλίδειος, Καραμπουρνάκι
και οι Δημόσιες: Βέροιας, Κιλκίς, Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.