Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

"Η Ε.Α.Σ. Κιλκίς μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης για το νομό Κιλκίς"

Γράφει ο Τσομπανίδης Παναγιώτης
Κτηνοτρόφος - Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς
Υπεύθυνος αγροτοκτηνοτροφικού τομέα

"Η λειτουργία της ΕΑΣ Κιλκίς όλα αυτά τα χρόνια, με τις πελατειακές σχέσεις και τις πολιτικές παρεμβάσεις των εκάστοτε βουλευτών του νομού για μικροπολιτικά παιχνίδια και ρουσφέτια έχουν απαξιώσει στη συνείδηση των αγροτών την έννοια συνεταιρισμός. Όσες διοικήσεις έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και χρήματα των παραγωγών πρέπει να λογοδοτήσουν.


Αυτό το σάπιο σύστημα πρέπει να τελειώσει έτσι ώστε μέσα από το συνεργατισμό και τις δημοκρατικές διαδικασίες να ξαναδημιουργήσουμε τις ομάδες παραγωγών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση των προϊόντων μας. Να δώσουμε ελπίδα και όραμα στους αγρότες/κτηνοτρόφους του νομού γιατί πραγματικά μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί και ίσοι από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο συνεταιριστή αγρότη.


Κατά γενική ομολογία έχουμε μια ένωση πρότυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα (κτίρια, εξοπλισμό κτλ) , που αν λειτουργήσει σε σωστές βάσεις και με μια άλλη πολιτική σκέψη, μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης του αγροτικού και του κτηνοτροφικού κόσμου του νομού μας.

Μετά από συναντήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους που νοιάζονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και έχουν αντιληφθεί ότι ο συνεταιρισμός είναι πολύ δυνατό, ίσως και το μοναδικό εργαλείο που έχουμε για να την επιτύχουμε, καταλήγουμε ότι δεν πάει άλλο. Η ενεργή συμμετοχή στο νέο Α.Σ. Κιλκίς επιβάλλεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.