Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Επίσκεψη του Γιάννη Δημαρά στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» δεν διεκδικεί τον τίτλο μεγάλου κόμματος. Εξ άλλου η εκλογική του δύναμη δεν καταγράφηκε ακόμη σε εκλογική αναμέτρηση αφού στις πρόσφατες αναμετρήσεις συνέπραξε εκλογικά με άλλο κόμμα. 
Σ’ αυτήν ακριβώς την επιλογή του «Άρματος» για εκλογικές –πολιτικές συνεργασίες επικεντρώθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος Γιάννη Δημαρά κατά την επίσκεψη του στο Κιλκίς και τις επαφές τους με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τους τοπικούς δημοσιογράφους.

Ο κ. Δημαράς υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί πλέον να έχει μονοκομματική κυβέρνηση αφού η διασπορά του εκλογικού σώματος είναι χαρακτηριστική και τείνει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά. Προς το σκοπό αυτό θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου ο οποίος, εκτός των άλλων, προβλέπει την απαράδεκτη πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 50 έδρες έστω και αν αυτό πρωτεύσει με ελάχιστο ποσοστό. 

Ο Πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» υποστήριξε επίσης ότι απαιτείται η άμεση Αναθεώρηση του Συντάγματος με αλλαγή του απαράδεκτου πλέον άρθρου 86 το γνωστό «περί ευθύνης υπουργών».

«Το άρθρο αυτό τόνισε ο κ. Δημαράς, το μόνο που προκαλεί είναι η συγκάλυψη της ευθύνης των πολιτικών προσώπων».

Ερωτηθείς για το Συνέδριο ο κ. Δημαράς έδωσε την πληροφορία ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί περί τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια το κόμμα θα συμμετέχει στις πολιτικές επαφές και διεργασίες των συμμαχιών με αιρετά όργανα σε όλη την κομματική του υπόσταση.

Στην αρχή της συνάντησης τον πρόεδρο του «Άρματος Πολιτών» ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης. Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία και τη δράση του Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως στην υφιστάμενη οικονομική πραγματικότητα του νομού και τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα. Προβλήματα που, όπως είπε υφίστανται σε όλη τη χώρα και καταγράφονται από τα κατά τόπους Επιμελητήρια. 

Για τα προβλήματα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα συγκροτημένο σχέδιο από πλευράς πολιτείας. Ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε επίσης στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγορά του νομού λόγω της λειτουργίας της ανάμεσα στις συμπληγάδες των Αγορών της Θεσσαλονίκης και κυρίως των Σκοπίων. 

Ενημέρωσε τον κ. Δημαρά για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα για την ειδική μελέτη που ανέλαβε να συντάξει για το θέμα της τιμής των καυσίμων που οδηγεί χιλιάδες καταναλωτές στα Σκόπια.

Ο κ. Δημαράς κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γαβρ. Αβραμίδη με καταγωγή απ’ το Π. Αγιονέρι. Στη συνάντηση ήταν παρών ο π. δήμαρχος Κιλκίς Αν. Αμανατίδης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς Αθ. Χαραλαμπίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Παν. Καλτσίδης, μέλη του Δ.Σ. του Φορέα και επιχειρηματίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.