Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Αυτός που δεν αγαπά δεν γνώρισε τον Θεό»

Γράφει ο Αιμίλιος Σαββίδης
Αγαπητοί φίλοι, ο Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι (1821-1881 μ.χ.) έλεγε το εξής σημαντικό. «Τίποτε δεν αξίζει περισσότερο από το δάκρυ ενός παιδιού, ας το περιορίσουμε» Ας το περιορίσουμε αγαπητοί φίλοι γιατί ζούμε στην εποχή του παραλόγου και της απελπισίας. Στην χώρα που χάθηκε το χαμόγελο από τα πρόσωπα όλων των Ελλήνων, χάθηκε η ευτυχία, η ηρεμία και το μέλλον των παιδιών μας.

Ας κρατήσουμε μακριά αυτές τις αθώες ψυχές που δεν φταίνε, από τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Σ’ αυτή την προσπάθεια ο Ποντιακός Σύλλογος Ηλιολούστου «Προμηθέας» συνδιοργάνωσε μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πικρολίμνης, Μεγάλης Βρύσης και Ποντοηράκλειας, γλέντι γνωριμίας για τους μικρούς μας φίλους με μεγάλη επιτυχία. 



Δέσμευση του Συλλόγου μας είναι η εκπλήρωση των στόχων που έχουμε θέσει για το καλό των παιδιών μας.

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας το πνεύμα και τις αξίες που άφησαν ως παρακαταθήκη σε μας οι πρόγονοί μας για να μπορέσουν και αυτά με τη σειρά τους να ορθοποδήσουν. 


Η αδελφοποίηση των τεσσάρων Συλλόγων έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Μετά την γνωριμία των παιδιών οργανώθηκε γλέντι το οποίο πλαισιώθηκε από τους μουσικούς των Συλλόγων. Η χαρά των παιδιών ήταν απερίγραπτη, χόρεψαν, τραγούδησαν από ψυχής και εμείς ικανοποιηθήκαμε με τη χαρά και την ευτυχία τους.

Στο τέλος ζητήθηκε να ξανασυναντηθούν και εμείς υποσχεθήκαμε ότι η επιθυμία τους θα ικανοποιηθεί με περισσότερους Συλλόγους και παιδιά.

Το μουχαμπέτι έγινε στην αίθουσα της Μεγάλης Βρύσης.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε και η συμμετοχή μας στην εκδήλωση «Αγάπης» που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κιλκίς. 


Αγαπητοί φίλοι, εδώ στο φτωχό και άγονο τόπο μας, το Κιλκίς υπάρχει ο άσβεστος φάρος πολιτισμού και ανθρωπιάς που φέγγει και φωτίζει όπως και σε πολλά άλλα μέρη της πατρίδας μας, όπου υπάρχουν άνθρωποι με αληθινά αισθήματα αλληλεγγύης, που μοχθούν για την επιβίωσή τους, δεν διστάζουν όμως να δώσουν από το υστέρημά τους στερώντας τον ίδιο τους τον εαυτό, για τους ατυχείς συμπατριώτες μας που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο καραβάνι της εξαθλίωσης της πείνας και του εξευτελισμού που τους οδήγησαν οι «Σωτήρες» και οι «Φωστήρες» αυτού του άτυχου τόπου. 


Η Ιστορία επαναλαμβάνεται όπως έλεγε ο Αλεξανδρίδης φώτιος (1830-1893 μ.Χ.), Έλληνας θεολόγος και κληρικός, « Οι αιώνες αντιγράφουν αλλήλους».

Ιστορία που έζησαν οι πρόγονοί μας οι παππούδες μας, με τους ίδιους πρωταγωνιστές δημιουργώντας την κόλαση του πολέμου, την εξόντωση και τον ξεριζωμό του λαού μας, αφήνοντας πίσω τους πληγές που δεν επουλώθηκαν μέχρι σήμερα, ξύνοντας συνεχώς αυτήν την πληγή για να αιμορραγεί παρασέρνοντας όλους εμάς στο μίσος του παραλόγου. Ενώ αυτοί έκαναν τη δουλειά τους με μαθηματική ακρίβεια μέχρι σήμερα.

Ξεπερνώντας αυτό το φράγμα του μίσους η νέα γενιά έχοντας γνώμονα την πίστη της στο Θεό, τον σεβασμό, την αγάπη, την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, κατάφερε ξανά να ορθοποδήσει και να σηκώσει το ανάστημά της , τις αρετές και τις αξίες και έκανε το Έθνος μας να ευημερεί και πάλι και να προοδεύει κάτι που ενοχλεί αυτούς τους Ελληναράδες και τους εταίρους μας. Και άρχισε πάλι η αντίστροφή μέτρηση για την καταστροφή. 


«Και όλη αυτή η καταστροφή όπως έλεγε ο δημοσιογράφος Ελληνοκύπριος φιλόλογος Μόντης Κώστας (1914 μ.Χ.) άρχισε από την στιγμή που σταθήκαμε ξανά όρθιοι, από την στιγμή που τινάξαμε το χώμα απ’ τις παλάμες μας»

Αυτή είναι η αλήθεια, η μοίρα του Έλληνα βιοπαλαιστή, πατριώτη που προσπαθεί πάντα να κρατά ψηλά την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του.

Είμαστε οι συνεχιστές αυτού του αγώνα και δεν θα τους επιτρέψουμε να μας ταπεινώσουν και να μας εξευτελίσουν. Μέσα σ’ αυτήν την φρίκη και την καταχνιά που μας δημιούργησαν ακούστηκε μια φωνή αγάπης, ένα κάλεσμα ανθρωπιάς, ένα άγγιγμα ψυχής, από τον Ιωακείμ Παπαδόπουλο Αρχιμανδρίτη της Μεγάλης Βρύσης, ζητώντας συμπαράσταση για τους ανήμπορους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για τα προς το ζην, ένα πιάτο φαγητό.

Ο Σύλλογός μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ενεργά, όπως και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μεγάλης Βρύσης, Πικρολίμνης και η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες». 


Η ¨Ημέρα Αγάπης» πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ουσιαστική. Πρόσφεραν υλικά αγαθά όπως τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και παιχνίδια, δείχνοντας την αγάπη τους και την αλληλεγγύη τους.

Παρώ ήταν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με τα χορευτικά τους τμήματα. Τους χορούς παρουσίασαν οι σύλλογοι Χωρυγίου, Πικρολίμνης, Χέρσου, Ηλιολούστου «Ο Προμηθέας», ο Σύλλογος Κρητών ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι» και η Θρακική Εστία.

Η εκδήλωση «Αγάπης» ολοκληρώθηκε το βράδυ στο Κτήμα των Ευχών με παρουσία πολλών καλλιτεχνών που πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Επίσης και το Κτήμα των Ευχών παρείχε το κέντρο αφιλοκερδώς. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα Μαχητής, ο ραδιοφωνικός Σταθμός201,3 Ακρίτες και Πόντος Λελεύοσεν.

Εκ μέρους μου θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εσάς που βοηθήσατε στην εκδήλωση «Η μέρα Αγάπης;» που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

Εν κατακλείδι θα επισημάνω την απουσία των κληρικών. Ήταν ιδιαίτερα αισθητή η απουσία των κληρικών του τόπου μας η οποία αποτελεί ένα λυπητερό και απαράδεκτο γεγονός. Αντίθετα ήταν Ηλίου φαεινότερο ότι το ουσιαστικό κοινωνικό έργο της συγκεκριμένης εκδήλωσης υλοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή των Συλλόγων και του Κόσμους. 


«Ο μη αγαπών ουκ έγνω τον Θεόν» δηλαδή «Αυτός που δεν αγαπά δεν γνώρισε τον Θεό».

Φίλε αναγνώστη ο Ποντιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιολούστου «Ο Προμηθέας» αν και συστάθηκε τα τελευταία πέντε Χρόνια αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό παράγοντα τόσο του Ηλιολούστου όσο και του νομού Κιλκίς. 


Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα διαδραματίστηκαν θλιβερά γεγονότα στο χωριό μας που σηματοδότησαν ανθρώπινες απώλειες σε πολλές οικογένειες. Ο Σύλλογός μας συμπαραστάθηκε στις οικογένειες αυτές και σεβόμενος τον πόνο τους δεν πραγματοποίησε κανέναν ετήσιο χορό. 

Αφού θα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάσημα από τα άσχημα αυτά συμβάντα σας ενημερώνουμε προκαταβολικά ότι ο Ποντιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιολούστου «Ο Προμηθέας» θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο «Πολιτιστικό γίγνεσθαι» του τόπου μας και θα οργανώσει τον ετήσιο χορό του στις 10 Αυγούστου 2013.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα. Χωρίς εσάς δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα έργο μας γι’ αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.