Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Επιστολή Τονικίδη προς Βρούτση με θέμα την υποχρεωτική ασφάλιση των εμποροεπαγγελματιών του ν. Κιλκίς στον Ο.Α.Ε.Ε.

"Κύριε Υπουργέ,
Με την ιδιότητά μου, ως προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, και κατόπιν συνάντησής μου με επαγγελματίες του οικισμού Ευρωπού του Ν. Κιλκίς, πληροφορήθηκα για το ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί και στον Ευρωπό σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των εμποροεπαγγελματιών της περιοχής στον Ο.Α.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπός με την προτελευταία απογραφή είχε πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, οπότε η ασφάλιση βάσει νόμου ήταν υποχρεωτική. Η απογραφή όμως του 2011, εμφανίζει πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων. Με βάση δε αυτό το επιχείρημα, οι εμποροεπαγγελματίες της περιοχής ζητούν να έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν οι ίδιοι Ασφαλιστικό Φορέα, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στον Ο.Α.Ε.Ε.

Είναι επίσης γνωστό ότι, επειδή το θέμα αυτό αφορά και άλλες περιοχές της χώρας, είναι απαραίτητο να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, για λόγους ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού.

Αυτό που, κατά τη γενικότερη άποψη, θα πρέπει να αποτελέσει κριτήριο της επιλογής Ασφαλιστικού φορέα, είναι το συγκεκριμένο επάγγελμα και να μην υπάρχει απλά μια γενική ρύθμιση. Τούτο δε διότι, υπάρχουν επαγγέλματα που η έδρα τους θεωρείται μεν ο οικισμός με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, αλλά η δραστηριότητα και η εμβέλεια τους ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του οικισμού. Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα, όπου το «προϊόν» περιορίζεται στα όρια του οικισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με την ως άνω εκτεθείσα ιδιότητά μου, παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα, καθώς το ισχύον καθεστώς είναι άκρως επαχθές για τους ασφαλιζόμενους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.