Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σήμερα και αύριο η β΄φάση του σχολικού πρωταθλήματος - Στις Σέρρες για την πρόκριση Ε. Ασημακίδου & Αιμ. Μαβίδης - Αδιευκρίνιστες ακόμη οι διαδικασίες πρόκρισης απο το ΥΠΕΠΘ

Σε επτά περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα θα γίνει σήμερα (17/4) και αύριο (18/4) η Β΄ φάση του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων.
Σταν όμιλο των Σερρών θα αγωνιστούν σήμερα, με πολλές πιθανότητες πρόκρισης, δύο αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς. Πρόκειται για την Ευρυδίκη Ασημακίδου του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς που θα αγωνιστεί στα 5000 μ βάδην έχοντας πετύχει την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ελλάδα με 25'56''74 και λογικά δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα και τον Αιμίλιο Μαβίδη μαθητή του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς που θα πάρει μέρος στα 2000 μ με φυσικά εμπόδια έχοντας πετύχει την 5η επίδοση στο αγώνισμα .

Ωστόσο ακόμη και σήμερα υπάρχουν ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, σχετικά με τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στην τελική φάση της διοργάνωσης (24-25/4). Στα ριπτικά και αλτικά αγωνίσματα προκρίνονται οι πρώτοι από κάθε όμιλο (με την προϋπόθεση να έχουν πιάσει το όριο), ένας Κύπριος καθώς και οι καλύτερες επιδόσεις, που θα συμπληρώνουν 12άδα ανεξάρτητα με το αν θα έχουν ή όχι πετύχει το όριο.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα γίνει με τα δρομικά αγωνίσματα κι αν στην τελική φάση θα γίνει μία ή δύο τελικές σειρές. Στην πρώτη περίπτωση θα προκριθούν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι νικητές από κάθε περιφέρεια, οι οποίοι θα έχουν πιάσει το όριο και ο ένας Κύπριος αθλητής. Αν σε κάποιο όμιλο ο νικητής δεν έχει όριο, τότε την πρόκριση θα πάρει ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση ανεξάρτητα από τον όμιλο που θα προέρχεται. Σε περίπτωση που προκριθούν για την επόμενη φάση 12 αθλητές, τότε η διαδικασία θα είναι όμοια με εκείνη των αλτικών και ριπτικών αγωνισμάτων.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 24 & 25 Απριλίου (και από εκεί θα προκύψει η ομάδα που θα πάρει μέρος στο 12ο Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 14-19 Ιουλίου. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος τέσσερις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.