Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τα παιδιά ενός …κατώτερου θεού!

Υπογράφει ο Σύλλογος Φίλων Ατόμων με Αναπηρία, «αλλάΖΩ»
Α) Με αφορμή τα σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών-αναπληρωτών ΕΣΠΑ που ήδη έχουν ξεκινήσει και με διάρκεια δύο εβδομάδων (8/4/13 έως 19/4/13), δηλώνουμε απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο την απορία, αγωνία μας για τον τρόπο και το χρόνο που γίνονται καθώς «προβληματίζουν» τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σ’ όλη την επικράτεια λόγω της απουσίας των εν λόγω εκπαιδευτικών, και στερούν τις υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στους μαθητές με αναπηρία χωρίς να ερωτηθούν γονείς, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και σχολικές κοινότητες.Μένουμε για άλλη μια φορά εμβρόντητοι! 

Οι μαθητές/τριες με ειδικές μαθησιακές ανάγκες μένουν πάλι στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο ως μαθητές Β’ κατηγορίας. 

Β) Μαθητής με κινητική αναπηρία αδυνατεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές του στο 1Ο Δ.ΣΧ. Πεύκων Θεσ/νίκης, γιατί το σχολείο, ενώ διαθέτει το χώρο και τις κατασκευαστικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία ανελκυστήρα, δεν έχει εξασφαλιστεί η τοποθέτηση και λειτουργία ασανσέρ που θα εξυπηρετούσε αναμφίβολα τις μετακινήσεις του εν λόγω μαθητή μέσα στο χώρο του σχολείου.

Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα για την εκπαίδευση δύο ταχυτήτων που «απολαμβάνουν» οι μαθητές ΑμεΑ!

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και σπουδαστής της σχολής κινηματογράφου στο Α.Π.Θ. ο οποίος για να μετακινηθεί από το ισόγειο στο 2ο και 3ο όροφο της σχολής και να παρακολουθήσει τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν, επιστρατεύεται καθημερινά η αλτρουιστική διάθεση των συμφοιτητών του που θα τον σηκώσουν στα χέρια αγκομαχώντας και ζητωκραυγάζοντας …«ΖΗΤΩ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Γ) Στο 1ο ΕΕΕΕΚ Πανοράματος Θεσ/νίκης συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η ελλιπής παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού (2 από τις 5 εργάσιμες μέρες της εβδομάδας) με αποτέλεσμα οι μαθητές ΑμεΑ που φοιτούν …απαγορεύεται να ασθενήσουν, να παρουσιάσουν κάποια επιληπτική κρίση ή να εμφανίσουν προβλήματα λόγω του σακχαρώδη διαβήτη!

Δεν πειράζει ο καλός θεός των ΑμεΑ τους προστατεύει και τους φροντίζει! Ευτυχώς γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν ασχολούνται με παιδιά ενός …κατώτερου θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.