Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γνωρίστε τα Μονόσπιτα του νομού Ημαθίας!

Πατρίδα σαν τον ήλιο σου, ήλιος αλλού δεν λάμπει γράφει κάπου ο Μυριβήλης. Η Ελλάδα είναι πανέμορφη. Ποια άλλη χώρα συνδυάζει τόσο μεγάλη φυσική ομορφιά; Βουνό θες το χειμώνα, έχεις. Θάλασσα το καλοκαίρι έχεις… Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” σας παρουσιάζει αυτή την Κυριακή το χωριό Μονόσπιτα του νομού Ημαθίας.
Την ιστορία του τόπου αναλαμβάνει ο κύριος Θωμάς ο οποίος μας κατατοπίζει άψογα. Ο πατέρας Σεβαστειανός μας μιλά για την εκκλησιά ενώ η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου αναφέρεται στην εκπαίδευση.

Βασικό κομμάτι του τόπου η γεωργία. Τα Μονόσπιτα φημίζονται παγκοσμίως για τα φυτώριά τους. Ενημερωνόμαστε από γεωπόνους και γεωργούς.

Μπαίνουμε σε καφενείο του 1940 και πίνουμε καφέ με τον κυρ Γιώργο ο οποίος στα 90 του σήμερα ...σερβίρει αναμνήσεις στον τηλεοπτικό φακό της 4Ε.

Μαγειρεύουμε νόστιμες συνατγές του τόπου, οι γυναίκες κερνούν όλους τους χωριανούς που βρίκονται στην κεντρική πλατεία , μπροστά στην εκκλησιά για τα χορευτικα΄του τόπου.

Αυτά και άλλα πολλά την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:45 φυσικά στην τηλεόραση της 4Ε. Σε επανάληψη την Τετάρτη 24 του μηνός. Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV και διαδικτυακά αλλά και παγκόσμια μέσω δορυφόρων . Η ομάδα της εκπομπής συνεχίζει τα γυρίσματα και θα βρίσκεται στο Αγκίστρι Αττικής. “Στον τόπο που γεννήθηκα...” το χωριό ξανά στο επίκεντρο !

Μια μικρή “γεύση” στο σποτ
http://www.youtube.com/watch?v=4CV67R3CMIo&feature=em-uploademail


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.