Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας.
Την Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας – «14ο Διεθνές Πανόραμα» έχοντας συμπληρώσει δεκατέσσερα συνεχή χρόνια, παραμένει ένα πανόραμα κινηματογράφου, φιλοδοξώντας να παρουσιάζεται ένας χείμαρρος από ήχους, ένα μωσαϊκό από εικόνες που ευνοούν την πολυσυνθετότητα και τη διαφορετικότητα, με στόχο τη συνέχιση «ενός ονείρου, της ελευθερίας της τέχνης».

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας πραγματοποιήθηκε από τις 30/9 έως 6/10/2012 στην Πάτρα. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονταν 157 ταινίες από 45 χώρες.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:
- «Timor» σκην. Ρηγόπουλος Γιάννης - Γιώργος Βοντίτσος 2011, Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους

- «When the Night Falls» σκην. Εύα Μπαλάση 2011, Βραβείο καλύτερης ταινίας video art

- «Τζαφάρ» της Νάνσυ Σπετσιώτη 2011, Βραβείο για το συναίσθημα της ταινίας

- «Αύριο θα ήταν μια άλλη μέρα» σκην. Στέφανος Μονδέλος, Ντοκιμαντέρ 2011, Ειδικό Βραβείο δραματοποιημένου αντιρατσιστικού ντοκιμαντέρ

- «Παιχνίδι πέρα από χρώματα» σκην. Γαζής Γιάννης 2012, Διάκριση μαθητικής σκηνοθετικής προσπάθειας

- «Α Γρούσα Νάμου» σκην. Ελισάβετ Λαλουδάκη - Massimo Pizzocaro Ντοκιμαντέρ, 2011, Διάκριση για την καταγραφή του αρχαιότερου ομιλούμενου ελληνικού γλωσσικού ιδιώματος

- «Γκάιντες λαλούν» σκην. Δημήτρης Κιτσικούδης Ντοκιμαντέρ 2012, Διάκριση για την μουσική παράδοση που εκλείπει

- «Ketchup» σκην. Κωνσταντής Φραγκόπουλος 2010, Διάκριση «Δράμα χαρακτήρων»


Οι επόμενες προβολές μας:
Δευτέρα 22 Απριλίου: ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ σε συνεργασία με την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Απριλίου: ‘Τα σχολεία του Κιλκίς πάνε σινεμά’ . Πρωινές προβολές των ταινιών ΄Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα’ για τους μαθητές δημοτικού και ‘Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ’ για τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς.

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη των χορηγών, την συνεργασία του ΟΠΟΝΓΑ του Δήμου Κιλκίς και το προαιρετικό εισιτήριο των θεατών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.