Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη, λόγω του 8ου Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος»

Ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο (20-04-2013) κατά τη διάρκεια τέλεσης Λαμπαδηδρομίας, πλαίσια 8ου Διεθνή Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της και την ασφάλεια των δρομέων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις : 

(1) Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, θα απαγορευτεί από ώρα 15.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Έλλης Αλεξίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την οδό Αγ. Παρασκευής μέχρι την Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή Δημητρίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την πλατεία Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος.

- Ειδικότερα από τις 14.00΄ έως τις 18.30΄ ώρα, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων περιμετρικά της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές τις με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη.

(2) Επίσης κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα απαγορευτεί από ώρα 16.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Σαλαμίνος, από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Κουντουριώτη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι την Λεωφ. Νίκης και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην Λεωφ. Νίκης, από την οδό Κουντουριώτη μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

- Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

- Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ανακοινώνεται επίσης ότι, την Κυριακή (21-04-2013) λόγω διεξαγωγής του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 10 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αμπελοκήπων (οδός Μεγ. Αλεξάνδρου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο καθώς και δρόμου 1000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Νίκης, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 08.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα (σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος).

- Από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νικη) και στις παρακάτω οδούς : Λεωφόρο Κ. Καραμανλή - Ιωνίας (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη), Νέα Μοναστηρίου (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας), Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Δάφνης, από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στη Νέα Δυτική Είσοδο, από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την συμβολή της με την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής και στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την Ι. Δραγούμη μέχρι την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

- Επίσης από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 05.00΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην Λεωφόρο Νίκης, από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τον Λευκό Πύργο και καθ’ όλο το πλάτος αυτής. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση καθώς και η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην οδό Βασ. Γεωργίου, από τον Λευκό Πύργο μέχρι την Γ΄ Σεπτεμβρίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

- Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευθεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, καθώς και από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και στάση αυτών στην οδό 28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων) από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας. Από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση και από ώρα 10.00΄ και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων και Μενεμένης), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Θ. Χατζίκου, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνωνος και στην οδό Αγαμέμνωνος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

- Ακόμη από ώρα 06.00΄ θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, και από ώρα 10.00΄ η κυκλοφορία και η στάση αυτών, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, από την πλατεία του Δήμου Αμπελοκήπων μέχρι την οδό Φιλιππουπόλεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Φιλιππουπόλεως, από την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Ελευθερίας και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Ελευθερίας, από την οδό Φιλιππουπόλεως μέχρι την οδό Αμπελώνων και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αμπελώνων, από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Αγίων Πάντων και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Αγίων Πάντων, από την οδό Αμπελώνων μέχρι την οδό Μοναστηρίου (κάθετη διέλευση) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Πορροϊων, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Αγ. Πάντων μέχρι την οδό Βουτυρά Σταύρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής και στην οδό Βουτυρά Σταύρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

- Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

- Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 16.00΄ ώρα.

- Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.