Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

"Στο Κιλκίς, από τις 5 αυτοκτονίες που είχαμε το 2009, φτάσαμε στις 20 το 2011 και στις 13 μέχρι τον Αύγουστο του 2012!»

Υπογράφει η Οικολογική Δράση Κιλκίς
"Πρόσφατα διαβάσαμε στο διαδίκτυο για το θλιβερό γεγονός πως ο νομός Κιλκίς «είναι ένας απ` τους πρώτους στη χώρα, όσον αφορά το ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών! Αυτό προκύπτει από έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, σύμφωνα με την οποία στο Κιλκίς, από τις 5 αυτοκτονίες που είχαμε το 2009, φτάσαμε στις 20 το 2011 και στις 13 μέχρι τον Αύγουστο του 2012!»

Βέβαια δεν είδαμε κάτω από αυτή την είδηση στις τοπικές ιστοσελίδες κάποιο σχόλιο από τους κατά τα άλλα λαλίστατους απολογητές του συστήματος και της κυβέρνησης. Ίσως να αναζητούν ονόματα και διευθύνσεις από τους αυτόχειρες για να αποδείξουν ότι για τα συγκεκριμένα άτομα υπήρχε πρόβλημα από πριν και ότι αργά ή γρήγορα θα προχωρούσαν στην πράξη τους. 


Ίσως πάλι, όπως με τους άτυχους νέους φοιτητές στην Λάρισα, να επικαλεσθούν την κακιά στιγμή ή την άγνοιά τους για βασικούς κανόνες φυσικής, χημείας, οικονομίας ή δεν ξέρουμε τι άλλο. 

Όλα αυτά βέβαια έχουν ένα και μόνο αποκλειστικό σκοπό: την απαλλαγή της κυβέρνησης, των κομμάτων και όλου του σαθρού πολιτικού και οικονομικού συστήματος από τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος. 

Την αποφυγή με κάθε τρόπο της σύνδεσης των σημερινών άθλιων οικονομικών-κοινωνικών συνθηκών, για τις οποίες οι αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο, με το τραγικό φαινόμενο των αυτοκτονιών και των κάθε λογής «δυστυχημάτων». 

Εξάλλου η ηθική τους ακεραιότητα και αξιακή τους σταθερότητα αποδείχτηκε με την ευκολία με την οποία πέρασαν από τις φωνές για κυβέρνηση ¨
"Τσολάκογλου"  επί ΓΑΠ, στην στήριξη με κάθε τρόπο της σημερινής κυβέρνησης που κάνει τα χειρότερα. 

Όπως και κάποιες ουρανοκατέβατες κινήσεις νέων Κιλκίς, που αφού έκαναν το καθήκον τους προεκλογικά στην υπηρεσία του κατεστημένου, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης τώρα που ήρθαν τα χειρότερα. 
Οι χυδαίοι μισάνθρωποι. 

Επιχειρούν πάντα να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στον λαό, ποντάρουν στο τρίπτυχο της συνενοχής, συναίνεσης και παθητικότητας, εκπροσωπούν το χρήμα και την β
ία, την διαφθορά και την διαπλοκή, σπέρνουν τον φόβο και την απελπισία. 

Ονομάζουν εχθρούς της πατρίδας αυτούς που αντιστέκονται και αντιδρούν στην βαρβαρότητα,ότι δήθεν αμαυρώνουν την εθνική επέτειο, ενώ μια τέτοια μέρα πράξεις αντίστασης αποκτούν περισσότερη αξία. 

Αθωώνουν τα εγκλήματα της εξουσίας και ανοίγουν τους ασκούς του φασιστικού-ρατσιστικού αιόλου, ακόμη και αν αφορά εκλεγμένους βουλευτές.
Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που αγωνίζονται για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία και αληθινή (άμεση) δημοκρατία, ενώ οι ίδιοι αγωνίζονται για τον πλούτο των λίγων (και τον δικό τους), για το δίκαιο του ισχυρού, την ανελευθερία και την κοινοβουλευτική ολιγαρχία. 

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που πολεμούν για την ιδεολογική, πνευματική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αυτονομία, ενώ οι ίδιοι πολεμούν για την ιδεολογική βία της εξουσίας και των θεσμών της, για τον σκοταδισμό, την αμορφωσιά και την ετερονομία. 

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που εργάζονται για την κοινωνική αλλαγή, την πρόοδο και την εξέλιξη με βάση και την απελευθερωτική ιστορική συνείδηση της κοινωνίας, ενώ οι ίδιοι απεργάζονται την νεκρική ακαμψία της κοινωνίας η οποία «σαν εφιάλτης επιβαρύνει τον εγκέφαλο των ζωντανών». 

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που μοχθούν για την επανασύνδεση ανθρώπου και φύσης και για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ οι ίδιοι μοχθούν για τα συμφέροντα της κάθε εταιρίας στο όνομα μιας αόριστης ανάπτυξης. 

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που πιστεύουν στην έννοια του πολίτη που έδωσε ο Αριστοτέλης και είναι όποιος «μετέχει κρίσεως και αρχής» και που στοχάζεται γι’αυτά που έχουν την δυνατότητα να καταστούν αθάνατα, ενώ οι ίδιοι πιστεύουν στην απάθεια στην υποταγή καθώς και στα ασήμαντα της ιδιώτευσης, του ατομισμού και της κοινωνίας του θεάματος. 

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που αναζητούν στη ζωή τους την ζωτική δραστηριότητα και όχι την αφηρημένη εργασία, την συνεργασία και την αλληλεγγύη και όχι τον άκρατο ανταγωνισμό, τον ουμανιστικό πολιτισμό και όχι τον εργαλειακό ορθολογισμό, την ολοκλήρωση και την αυτοπραγμάτωση και όχι την αλλοτρίωση και την διάβρωση του ατόμου

Εχθρούς της πατρίδας αυτούς που επιθυμούν και δρούν για την ανατροπή όλων αυτών που οδήγησαν τόσους συμπολίτες μας στην υπέρτατη πράξη άρνησης του δώρου της ζωής και που αποτελεί το μοναδικό και αληθινό νόημα της λέξης ΠΑΤΡΙΔΑ. "

1 σχόλιο:

  1. ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΠΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΠΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΠΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΠΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΟΙ 300 ΠΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.