Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

24ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το 2015, στην πόλη του Κιλκίς.

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Κιλκίς συμμετείχε με επιτυχία στις εργασίες του 23ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας, στις 29-30-31/03/2013. 
Ο Σύλλογός μας, πέρα απ’ την ισχυρή αντιπροσώπευσή του από μέλη του Δ.Σ., συμμετείχε ενεργά με την παρουσίαση εισήγησης με θέμα: «Παράδοση & Νέο Σχολείο», απ’ τις κ.κ. Αντιγόνη Γιαννακού και Ηρώ Ντέντα, προτείνοντας τρόπους προσέγγισης και διατήρησης της παράδοσης από τα παιδιά.

Ήταν ένα ιδιαίτερα δημιουργικό τριήμερο, όπου νέοι κυρίως συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς και ιδέες όσον αφορά στην πλούσια παράδοση μας αλλά και την πορεία της στη σύγχρονη εποχή.

Με το πέρας των εργασιών, την Κυριακή 31/03/2013, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων καθώς και η διαδικασία ανάθεσης του επόμενου Οργανωτικού Συνεδρίου. Ο Σύλλογός μας ήταν ένας απ’ τους τρεις (3) Συλλόγους που διεκδίκησε την ανάληψη και, τελικά, κατάφερε να λάβει την διοργάνωση του 24ου Πανελλήνιου Οργανωτικού Συνεδρίου Συλλόγων Σαρακατσαναίων, το 2015, στην πόλη του Κιλκίς.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βασιλική Ζαγναφέρη, αφού έλαβε τον λόγο, παρουσίασε, αφενός μεν, την ενεργή πορεία του Συλλόγου μέσα στα τριάντα έξι (36) χρόνια απ’ την ίδρυσή του, κάνοντας αναφορά στις ποικίλες πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις του, κι αφετέρου την, ιδιαίτερα, φιλόξενη πόλη του Κιλκίς με τις σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υποδομές αλλά και τον πλούτο των αξιοθέατων και των μνημείων που διαθέτει.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως η φιλοξενία αυτού του γεγονότος, πανελλήνιας εμβέλειας, απ’ τον Σύλλογό μας θα ‘χει να προσδώσει πολλά σημαντικά οφέλη στην πόλη μας. Θα αποτελέσει τον πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα να προβάλλουμε ευρέως τον πολιτισμό, το φυσικό κάλλος αλλά και τις τουριστικές επιλογές του Νομού μας.

Το Δ.Σ., λοιπόν, δεσμεύεται ότι θα κινηθεί δυναμικά και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για μια σωστή προετοιμασία και κατ’ επέκταση μία επιτυχημένη, από κάθε άποψη, διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία & Δύναμη στο έργο που ανέλαβε το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.