Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"Τα 13 τριαντάφυλλα" και "Μαύρο ψωμί" από την Ανοικτή Οθόνη Κιλκίς

Έκτακτο αφιέρωμα στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο την Κυριακή 21 Απριλίου 2013
Las 13 rosas (Τα 13 τριαντάφυλλα), Emilio Martínez Lázaro, 2007, 100’

Μετά τη νίκη των φρανκικών στρατευμάτων το 1939, ο Φράνκο υπόσχεται ότι θα τιμωρηθούν μόνο όσοι από τους αντιπάλους έχουν «ματωμένα χέρια». Δεκατρείς γυναίκες που δεν είχαν διαπράξει κανένα έγκλημα, συλλαμβάνονται με την κατηγορία της ανταρσίας, και καταδικάζονται σε θάνατο.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Υποψήφια για 14 βραβεία Γκόγια. Κέρδισε 4 (μουσικής, δεύτερου αντρικού ρόλου, φωτογραφίας και κουστουμιών).


Στις 9.00μμ: Pa negre (Μαύρο Ψωμί), Agustí de Villaronga, 2010, 108´) 

Η ταινία βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011 μεταξύ των οποίων καλλίτερης ταινίας και καλλίτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλλίτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα και σε άλλα έργα του συγγραφέα Έμιλι Τεϊσιδόρ, αποφεύγει την ηθογραφία και το χρονογράφημα για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες των ηρώων και τα αισθήματά τους, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται οι τρομακτικές συνέπειες του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.

Προβολή: Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς

Κυριακή 21 Απριλίου 2013 - Ώρα: 7.00 η 1η ταινία και 9.00 η 2η (ενώ στις 8.30μμ θα εμφανιστεί στην κιθάρα η Φωτεινή Νικολαίδου)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»

(για κάθε άλλη πληροφορία στον υπεύθυνο της Ανοικτής Οθόνης Γιάννη Τσιτσίμη στα 6977224923 και cinemaclubkilkis@gmail.com)

Επόμενες προβολές και αφιερώματα:
-Η "άλλη" Ισπανία (σύγχρονο ισπανικό σινεμά)

24/4: γυναίκες μόνες

15/5 χαοτική Άννα

Όλες οι προβολές ισπανικών και ισπανόφωνων ταινιών πραγματοποιούνται με τη στήριξη της πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες


Κι ακόμη…!!!
-4ο ΑΝΤΙ-ναζιστικό, ΑΝΤΙ-ρατσιστικό αφιέρωμα: 10, 11 και 12 Μάη

-Αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο 22-26 Μάη με ταινίες από Ισπανία, Αργεντινή, Ισημερινό και Κούβα!

-Αφιέρωμα στο σύγχρονο βαλκανικό κινηματογράφο

σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς: 2-7 Ιουλίου θερινός κινηματογράφος λόφου Κιλκίς «Δημήτρης Ζωηρός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.