Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

"O Ξεναγός" η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 με τον Χάρη Θεοφράστου

Μια εκπομπή της ΕΡΤ3 για την Θεσσαλονίκη, τις ιστορίες και τους ανθρώπους της, μέσα από τα εμβληματικά και ιστορικά κτίριά της. 
Ξεναγός (εξηγητής), κατά την έννοιαν του παρόντος είναι ο συνοδεύων αλλοδαπός ή ημεδαπός περιηγητάς ή επισκέπτας της χώρας, καθοδηγών αυτούς και υποδεικνύων τα αξιοθέατα του τόπου, αρχαία ή ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνικά έργα πάσης εποχής, επεξηγών εις αυτούς την σημασίαν αυτών, τον προορισμόν και την ιστορίαν των και παρέχων γενικωτέρας πληροφορίας περί της αρχαίας και της νεωτέρας Ελλάδος. (ΝΟΜΟΣ 710/77 ΠΕΡΙ ΞΕΝΑΓΩΝ, Άρθρο 1)

Ο Χάρης Θεοφράστου αναλαμβάνει αυτή την άνοιξη να μας ξεναγήσει σε μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια ή συμπλέγματα κτιρίων στην πόλη. Η Ιστορία ζωντανεύει μέσα από γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες, εξομολογήσεις ανθρώπων, δραματοποιήσεις περιστατικών, άγνωστα ιστορικά ντοκουμέντα, σπάνιο οπτικό υλικό, αλλά και μοναδική αφήγηση από τον παρουσιαστή που έχει σφραγίσει με το ιδιαίτερο στιλ του την ελληνική τηλεόραση.

Κάθε ημίωρο επεισόδιο και ένα ταξίδι στη μνήμη και στους θησαυρούς της.

Από αυτό το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013, και κάθε Σάββατο στις 20:30. Πρώτος σταθμός το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογραφική έρευνα / Κείμενα: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Τάσος Ακεψωμαΐδης
Έρευνα Υλικού: Γιάννης Σφήκας


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.