Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τέλος Απριλίου οι προκηρύξεις των ΕΛΤΑ

Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η έκδοση των νέων προκηρύξεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών στα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα μετά και τη λήξη των συμβάσεων των προηγούμενων εργαζομένων σε αυτά.
Ωστόσο, η διαδικασία έγκρισης των θέσεων βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο καθώς, λόγω της αλλαγής ηγεσίας στον φορέα και άλλων διαδικαστικών ζητημάτων, παραμένει σε εκκρεμότητα ο ακριβής αριθμός των θέσεων που θα εγκριθούν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο αριθμός των νέων θέσεων που θα καλυφθούν για το 2013 θα είναι σαφώς μειωμένος -κατά το ήμισυ τουλάχιστον σε σχέση με πέρυσι-, εκ των οποίων οι μισές θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες της Αττικής.

Οσο για τους εργαζομένους που τελικά θα προσληφθούν, οι όροι απασχόλησής τους προβλέπουν τη σύναψη τετράμηνων και οκτάμηνων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Θα επιλεγούν δε από τις τέσσερις συγκεκριμένες ειδικότητες που ζητούν παραδοσιακά τα ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα των Διανομέων, των Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, των Οδηγών και των Διαμετακομιστών. Τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τη διεκδίκηση των θέσεων είναι τα ακόλουθα:

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης
Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β' Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξαρτήτως ειδικότητας, ή Πτυχίο Α' Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

ΔΕ Διανομέων
Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας. Απαιτείται επίσης άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α' (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου.

ΔΕ Οδηγών
Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ειδικοτήτων Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α' ή Β' Κύκλου Σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας. Επίσης, ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας και πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.

ΥΕ Διαμετακομιστών
Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν. Δ. 580/70 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.