Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

"Ο κόσμος ήθελε αίμα και οι δικαστές θυσίασαν το Βασίλη"

- Η σύζυγος του καταδικασμένου για υπεξαίρεση πρώηνδημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ξεσπάει σοκαρισμένη από την απόφαση για ισόβια κάθειρξη
- ''Ο Βασίλης είναι αθώος, δεν έχει πάρει δεκάρα''
- Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη:''Ο Βασίλης τον έκανε Δήμαρχο και τώρα μιλάει στο Δικαστήριο για συμμορία''


"Δε βρίσκω λόγια να περιγράψω αυτό που μας συνέβη. Ήταν σα να παγώσαμε, σα να μας χτύπησε κεραυνός.
Πλησίασα το Βασίλη τον αγκάλιασα και του ειπα "Κάνε κουράγιο. Θα το αντιμετωπίσουμε μαζί". Έτσι περιγράφει η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου το σοκ που ακολούθησε την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

"Το δικαστήριο θέλει να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών" λέει η σύζυγος του πρώην δημάρχου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealΝews.

"Toν θυσίασαν"
Η Ε. Παπαγεωργοπούλου λέει χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να εξανίσταται και να αγανακτεί; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος".

Τα ισόβια δεν πέρασαν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό της. Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου παραδέχται ότι αιφνιδιάστηκαν από την ποινή. Ο σύζυγος της ήταν βέβαιος "ότι θα αθωωθεί πανηγυρικά" "Τέτοια κατραπακιά; Ισόβια; Ποιον καταδίκασαν σε ισόβια;" επαναλαμβάνει συνεχώς η Ελενη Παπαγεωργοπούλου.

"Δε θέλω να σκέφτομαι το χρόνο. Το πάω μέρα μέρα. Προσπαθεί ο ένας να δώσει κουράγιο στον άλλο. Χθες το βράδυ δεν μπήκα καν στην κρεβατοκάμαρα. Δεν άντεχα.

Ευθεία επίθεση σε Μπουτάρη
"Μόνο όσοι τον γνωρίζουν από κοντά ξέρουν πόσο σοβαρός και κλειστός άνθρωπος είναι. Ο Βασίλης ήταν πάντα θεσμικός. Σεβόταν τη θέση του και το αξίωμα του και γι' αυτό εμφανιζόταν πάντα καλοντυμένος και προσεγμένος. Δε θα δεχόταν ποτέ πρέσβεις ή αρχηγούς κρατών με μπλου τζιν, σκουλαρίκι ή σαύρα τατουάζ..."

Η αναφορά αυτή που παραπέμπει ευθέως στο Γιάννη Μπουτάρη δεν είναι καθόλου τυχαία.

"Η κατάθεση του Μπουτάρη ήταν τραγική. Γιατί ο Μπουτάρης είναι δήμαρχος ελέω Βασίλη. Χάρη στην καλή του την καρδιά ο Παπαγεωργόπουλος τον συγχώρεσε όταν δέχτηκε να αποσύρει τη μήνυση που του είχε υποβάλει για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που είχε εξαπολύσει σε βάρος του. Ήρθε ο ίδιος και τον παρακάλεσε προσωπικά. Ο Βασίλης του είπε "Τα λόγια είναι εύκολα. Θέλω γραπτή δήλωση" και εκείνος του έδωσε ένα κείμενο με την υπογραφή του στο οποίο αναφέρει πόσο τον σέβεται και τον υπολήπτεται. Και τώρα ήρθε στο δικαστήριο και μίλησε για συμμορία και ομερτά"

"Δεν πήρε δεκάρα"
Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου εμφανίζεται σίγουρη για την αθωότητα του άντρα της: "Ο Βασίλης δεν έχει ακουμπήσει ούτε δεκάρα. Κατάφεραν μέσα σε πέντε χρόνια να τον καταρρακώσουν, να τον εξευτελίσουν, να τον λοιδορήσουν."

Το μόνο που την κρατάει δυνατή είναι η ανάγκη να στηρίξει τον άνθρωπό της. Κάθε φορά που τον επισκέπτεται στη φυλακή, επιστρατεύει το χιούμορ της για να τον εμψυχώσει.

Ακόμη και όταν εκείνος της ζήτησε κάποια βιβλία για να περνάει τις ώρες του, εκείνη του πήγε το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου, "Τα παραμύθια πίσω από τα κάγκελα". Του είπε: "Αυτό είναι το Νο1. Εσύ θα γράψεις το Νο2".

Μαζί με το βιβλίο του πήγε και ένα ραδιοφωνάκι και έναν μικρό φακό για να μην ενοχλεί τους συγκρατούμενούς του, όταν διαβάζει. Το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Τα κενά των υπόλοιπων ημερών τα καλύπτουν με ολιγόλεπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Το σπίτι του ζευγαριού στο Πανόραμα είναι συνεχώς γεμάτο από φίλους και συγγενείς που θέλουν να συμπαρασταθούν στην Ελένη Παπαγεωργοπούλου. Λέει ότι, ενώ πολλοί έχουν επικοινωνήσει για να δηλώσουν τη στήριξή τους προς τον άνδρα της, δεν έχει συμβεί το ίδιο με πολλά μέλη της Ν.Δ. "Τους καταλαβαίνω όμως απόλυτα", καταλήγει. "Κι αυτοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση".


2 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΟΥ ΚΥΡΑΛΕΝΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΛΚΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΛΕΦΤΑΡΟΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ.Ε ΤΟΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΑΛΑΜΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.