Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Τζιτζικώστα με Μέρκελ

Με την ελληνική αντιπροσωπεία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο συναντήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της στην ελληνογερμανική συνέλευση Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, κατά τα χθεσινά επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ITB. Την κ. Μέρκελ υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς. Από τη γερμανική πλευρά, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ομίλου τουρισμού Rewe N. Fiebig και ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Τουριστικών Γραφείων M. Frenzel.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομιλήσε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος της παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία έναν ελκυστικό τουριστικό αλλά και επενδυτικό προορισμό και την ενημέρωσε για την ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης. 

Τέλος, o κ. Τζιτζικώστας ζήτησε τη συνδρομή της κ. Μέρκελ, ώστε οι τουριστικοί φορείς και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Γερμανίας να στηρίξουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και, παράλληλα, να συμβάλλουν στην απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων της Π.Κ.Μ. στη γερμανική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου αποτέλεσε τη μοναδική κατ’ ιδίαν συνάντησή της με εθνική αντιπροσωπεία στην ITB, γεγονός που ερμηνεύεται ως ουσιαστική πράξη στήριξης στην Ελλάδα και παρότρυνση της κ. Μέρκελ προς τους Γερμανούς συμπολίτες της να ενισχύσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.

«Συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού παγκοσμίως, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο, με στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας και την προβολή της Π.Κ.Μ. στους Γερμανούς παράγοντες του τουρισμού, αλλά και τους τουρίστες. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά και προβλέπουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία προς τη χώρα μας και, ειδικότερα, προς την Κεντρική Μακεδονία.

 Η κίνηση της κ. Μέρκελ για κατ’ ιδίαν συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία στέλνει ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ελλάδος και στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα του τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας δώρισε στην κ. Μέρκελ μια επάργυρη πλακέτα με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να περιηγηθεί στα αξιοθέατα και να απολαύσει τα ποιοτικά προϊόντα της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα παραχωρήσει σήμερα, στις 15.00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) συνέντευξη τύπου σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έχει προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες σειρά συναντήσεων με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Γερμανίας, όπως επίσης και με tour operators, με στόχο την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας θα συναντηθεί με θεσμικούς φορείς της Γερμανίας και με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Γερμανία τον Περιφερειάρχη συνοδεύουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος για τον τουρισμό της ΠΚΜ Γ. Γιώργος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και αρμόδια για τον πολιτισμό της ΠΚΜ Σ. Μαυρίδου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Π. Γεωργόπουλος.

1 σχόλιο:

  1. "Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συνομιλήσε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος της παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Κεντρική Μακεδονία έναν ελκυστικό τουριστικό αλλά και επενδυτικό προορισμό και την ενημέρωσε για την ουσιαστική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης από τις δύο χώρες, στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνέλευσης. "

    Προφανώς η Μέρκελ θα τρελάθηκε από την χαρά της που οι Γερμανοί της θα κάνουν μπάνιο στη χαβούζα της Χαλκιδικής, θα έρχονται για διήμερο αναπνευστικό τουρ στο Κιλκίς, θα περνάνε για χαμάμ στην τοξική λίμνη του Αγκίστρου, από εκεί βουρ για σουβλάκια αρσενικού στη Μαρώνεια και μετά θα μεταβαίνουν στην Τουρκία για μπανάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.