Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τσίπρας: Να γίνουν τώρα εκλογές αντί να ληφθούν μέτρα

Να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία και να μην πάρει νέαμέτρα κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας απο τη Νίκαια όπου μίλησε σε αντιφασιστική εκδήλωση, με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς.
Οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των συγκυβερνώντων κομμάτων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση, αλλά και στους ψηφοφόρους τους, με στόχο την εκλογική νίκη και τον σχηματισμό κυβέρνηση της αριστεράς, κοινωνικής ενότητας και εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της χώρας.

«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει». Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.

Επίθεση στον Σαμαρά
Έκανε επίσης πολλές αναφορές προσωπικά στον κ. Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε για ακροδεξιά πολιτική και για ντε φάκτο αξιοποίηση της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε πολλές φορές στον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού και στην σύγχρονη φασιστική απειλή για να υπογραμμίσει την ανάγκη λαϊκής συμμετοχής στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την πρόσφατη αναφορά του πρωθυπουργού στην υφαλοκρηπίδα σε «ευρωπαϊκό ορυκτό πλούτο», λέγοντας ότι «οι πόροι της χώρας δεν ανήκουν στους δανειστές, αλλά στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια, την εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Ευελπίδων, την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δίνει την εικόνα μιας χώρας που δεν σέβεται τους θεσμούς της ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει ντε φάκτο ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του, σημείωσε ο κ. Τσίπρας ακολουθούν «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

“Διαπραγματευτική φάρσα”
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν για στάση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας, κάνοντας λόγο για «διαπραγμάτευση φάρσα». Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση τα έχει υπογράψει όλα και κατά συνέπεια, η τρόικα, θα απειλήσει με την επόμενη δόση αν δεν εφαρμοστούν και έτσι η τρικομματική κυβέρνηση θα υποχωρήσει. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, θέλει να τα έχει καλά με την τρόικα, παρά το γεγονός ότι η τρόικα συνεχίζει να διαλύει την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό που εφαρμόζεται τώρα «είναι ένα σχέδιο καταστροφής της χώρας» το οποίο «πρέπει να ματαιωθεί»ζητώντας εκλογές.

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.